SWEDEN

Μαθήματα Σουηδικών για ενήλικες και παιδιά

Η Σουηδική, γλώσσα (svenska), είναι μια σκανδιναβική γλώσσα (νορδική) της ινδοευρωπαϊκής οικογένειας και ανήκει στην ομάδα των βόρειων γερμανικών γλωσσών (που περιλαμβάνει επίσης τη Δανέζικη, τη Νορβηγική, την Ισλανδική και τη Φεροϊκή γλώσσα). Μιλιέται από περίπου 10 εκ άτομα κυρίως στη Σουηδία και τη νοτιοδυτική Φιλανδία.

ξένες γλώσσες

5 Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γλώσσας

1. Τα Σουηδικά μιλιούνται από περίπου 8,5 εκατομμύρια ανθρώπους ως μητρική γλώσσα, από τους οποίους οι 8 εκατομμύρια ζουν στην Σουηδία και σχεδόν 290.000 στην Φινλανδία. Επιπλέον 1 εκατομμύριο Σουηδοί μετανάστες σε όλο τον κόσμο μιλάνε σουηδικά.
2. Τα Σουηδικά στην Φινλανδία κατέχουν ισάξια θέση μαζί με τα Φινλανδικά.
Η σουηδική είναι επίσημη γλώσσα στην Φινλανδία και στη Σουηδία (η Σουηδία ως κράτος στερούνταν θεσμικώς επίσημης γλώσσας μέχρι το 2009).
3. Οι Σουηδόφωνοι κάτοικοι της Φινλανδίας διδάσκονται στο σχολείο την μητρική τους γλώσσα, ενώ στα υπόλοιπα φινλανδικά σχολεία της μέσης εκπαίδευσης τα σουηδικά διδάσκονται ως υποχρεωτική δεύτερη γλώσσα.

4.  Τον 9ο-13ο αιώνα μ.Χ άρχισε να διαμορφώνεται ως ξεχωριστή γλώσσα από τα παλαιονορδικά, την κοινή γλώσσα όλων των γερμανογενών λάων που ζούσαν στη Σκανδιναβία κατά την εποχή των Βίκινγκς.
Είναι παρόμοια με τα νορβηγικά και τα δανέζικα

5. Τα σουηδικά αποτελούνται από έξι ομάδες διαλέκτων,τις νότιες, νοτιοδυτικές, κεντρικές, βόρειες , ανατολικές ακτές του  Βοθνικού κόλπου και τη διάλεκτο της Γοτλάνδης. Η επίσημη γλώσσα βασίζεται στις κεντρικές διαλέκτους.

5 tips («μυστικά») για την εκμάθηση

 1. Φωνολογία και μορφολογία 

Η σουηδική γλώσσα είναι μια φωνητική γλώσσα με βασικούς κανόνες που αφορούν την προφορά της, εκτός από τις δανεικές λέξεις άλλων ξένων γλωσσών.

 • Στη σουηδική γλώσσα υπάρχουν πολλά φωνήεντα που δημιουργούν ιδιαίτερη μελωδικότητα, μουσικό τονισμό και ισορροπία των συλλαβών
 • Υπάρχει διάκριση ανάμεσα σε βραχέα και μακρά φωνήεντα και απουσία διφθόγγων

Ο χαρακτηριστικός ρυθμός της, καθιστά δύσκολη την προφορά της από τους ξένους

2. Βασικά γραμματολογικά χαρακτηριστικά:

 • 6 κατηγορίες ουσιαστικών
 • 2 γένη, κοινό και ουδέτερο. Αυτό είναι χαρακτηριστικό των σουηδικών αφού δεν γίνεται διάκριση ανάμεσα σε αρσενικό και θηλυκό, με την ύπαρξη μόνο του κοινού γένους.
 • 2 αριθμοί, ενικός και πληθυντικός
 • 2 πτώσεις, κοινή και γενική

ύπαρξη οριστικού άρθρου που μπαίνει ως επίθεμα στο τέλος της λέξης. Το ίδιο συμβαίνει στα αλβανικά και τα βουλγάρικα

3. Ρήματα
Η κλίση των σουηδικών ρημάτων είναι αρκετά εύκολη, καθώς χρησιμοποιείται ο ίδιος τύπος του ρήματος σε όλα τα πρόσωπα τόσο για τον ενικό όσο και για τον πληθυντικό αριθμό:
 • Χωρίζονται σε 4 συζυγίες
 • δεν αλλάζουν κατάληξη σύμφωνα με το γένος και τον αριθμό όπως στα αγγλικά
 • έχουν απαρεμφατική μορφή

4. Γραφή 
Τα πρώτα γραπτά μνημεία στη σουηδική γλώσσα είναι ρουνικές επιγραφές πάνω σε πέτρες από τον 9-10 αιώνα μ.Χ.
Για τη γραφή της  γλώσσας χρησιμοποιείται μια παραλλαγή του λατινικού αλφαβήτου. Το αλφάβητο δεν αποδίδει με μεγάλη ακρίβεια την προφορά των γραμμάτων .5.το αλφάβητο

Aa, Bb, Cc, Dd, Ee, Ff, Gg, Hh, Ii, Jj, Kk, Ll, Mm, Nn, Oo, Pp, Qq, Rr, Ss, Tt, Uu, Vv, Xx, Yy, Zz, Åå, Ää, Öö

Η σουηδική αλφάβητος έχει 29 γράμματα, 26 από τα οποία προέρχονται από το λατινικό αλφάβητο, με επιπρόσθετα τα τρία γράμματα Å/å, Ä/ä και Ö/ö.

Η  δομή της πρότασης ακολουθεί τη σειρά: υποκείμενο, ρήμα, αντικείμενο.

Το λεξιλόγιό έχει κατά κύριο λόγο δεχθεί γερμανικές επιρροές, με πολλές ομοιότητες όμως με τα Αγγλικά. Επίσης, γύρω στον 18ο αιώνα πολλές γαλλικές λέξεις εισήχθησαν στα Σουηδικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πιστοποιηση υπολογιστων

Τα μαθήματα διεξάγονται με σκοπό την κατάκτηση συγκεκριμένων ακαδημαϊκών στόχων που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα επίπεδα – πτυχία γλωσσομάθειας και  οδηγούν στις εξετάσεις Swedex που έχουν αναπτυχθεί σύμφωνα με το Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις γλώσσες.

Το πλαίσιο αυτό αναγνωρίζεται ως πρότυπο αναφοράς και περιγράφει τη γλωσσομάθεια με κλίμακα από επίπεδα από το Α1 έως το Γ2. 

Δεξιότητες ανά επίπεδο:

Α1 & Α2 (Βασική χρήση της γλώσσας)

Β1 & Β2 (Ανεξάρτητος Χρήστης)

Γ1 & Γ2 (Ικανός Χρήστης)

Οι εξετάσεις Swedex διεξάγονται σε τρία επίπεδα: Α2, Β1 και Β2.

Οι περισσότεροι Σουηδοί εργοδότες επιθυμούν από τους υπαλλήλους τους να έχουν ένα καλό επίπεδο Β2, προκειμένου να εργαστούν γι ‘αυτούς.

ΣΠΟΥΔΕΣ

ΔΙΠΛΩΜΑ TISUS (Test in Swedish for University Studies):
αντιστοιχεί στο επίπεδο C1 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς.

Το TISUS αναγνωρίζεται από τα πανεπιστήμια της Σουηδίας ως η αναγκαία δεξιότητα στη σουηδική γλώσσα για πανεπιστημιακές σπουδές.

Τα μαθήματα ολοκληρώνονται χρονικά σε 8μηνες ακαδημαϊκές περιόδους και διεκπεραιώνονται εγγυημένα σε ορισμένο σύνολο διδακτικών ωρών.

Συγκεκριμένα, οι απαιτούμενες διαδοχικά κατά προσέγγιση διδακτικές ώρες, για την διεκπεραίωση των αντίστοιχων επιπέδων, διαμορφώνονται ως εξής:

Επίπεδο Α1-Α2 –> 60ώρες

Επίπεδο Β1 –> 60 ώρες

Επίπεδο Β2 –> 90-120 ώρες

Μέθοδος SmartLearning. Tι σημαίνει;

Η μάθηση γίνεται Παιχνίδι!! Τα τεστ γίνονται με τη μορφή παιχνιδιού

Καινοτομίες:

Ενσωματώνουμε τα πιο εξελιγμένα συνεργατικά εργαλεία Web 2.0, που συνιστούν το σχολείο του μέλλοντος

Γονείς:  Φανταστείτε να μπορείτε διαδικτυακά κάθε μέρα να:

ενημερώνεστε για το τι διδάσκεται το παιδί σας

γνωρίζετε τι θα μάθει στις επόμενες ημέρες

βλέπετε τις επιδόσεις του με πρόσβαση στο ηλεκτρονικό πορτοφόλιό του

Σπουδαστές:   Φανταστείτε να μπορείτε να:

Διεκπεραιώνετε ηλεκτρονικά εκπαιδευτικά τεστ (κατασκευασμένα από τους καθηγητές σας) με άμεση βαθμολόγηση και έμμεση καθοδήγηση στη σωστή απάντηση με βαθμολογικό κίνητρο

Ακολουθείτε την ύλη της τάξης και όταν απουσιάζετε από την τάξη

Δημιουργείτε ηλεκτρονικά λεξικά, ιστοσελίδες, blogs, υποτιτλισμούς σε ταινίες, διαλόγους σε cartoon animations

Eκπαιδευτικοί:

Εκπαιδευμένοι σε Σύστημα του Πανεπιστημίου Ανθρωπιστικών Επιστημών Υπολογιστικής και Μέσων της Βικτώρια Καναδά (Humanities Computing and Media Centre at the University of Victoria, Canada)

Οι καινοτομίες που εισάγουμε αφορούν κουλτούρα εξελικτικής μάθησης προηγμένων εκπαιδευτικών συστημάτων, ενσωματώνοντας τα πιο εξελιγμένα συνεργατικά εργαλεία MOODLE. (glossaries, games, wikis, quiz με άμεση βαθμολόγηση, Hints και Feedback από τους καθηγητές μας για αυτοδιόρθωση)

Η σύγχρονη ακαδημαϊκή κοινότητα:

αναζητά «κατασκευαστικά«μοντέλα μάθησης, απορρίπτοντας τα παρωχημένα συμπεριφοριστικά μοντέλα που βασίζονται στην αλλαγή της γνωστικής συμπεριφοράς μέσω της στείρας αποστήθισης και επανάληψης.

αναμορφώνει τη διδακτέα ύλη δίνοντας έμφαση στη βιωματική επικοινωνιακή παιγνιώδη προσέγγιση των γνωστικών αντικειμένων (εφημερίδες, βιβλία, blogs, internet, κοινωνικά δίκτυα, ταινίες, μουσική, τα νέα στην Αγγλική γλώσσα, κ.α.) για να γίνεται άμεση και πραγματική εφαρμογή της γλώσσας καθημερινότητας

 

 • Στόχος είναι η ενσωμάτωση στοιχείων που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη της πολλαπλής νοημοσύνης (π.χ.,debates, talk shows, presentations για την ανάπτυξη όλων των δεξιοτήτων και ολιστική προσέγγιση της γλώσσας.

 

 • Το λεξιλόγιο εμπεδώνεται όχι με τη στείρα αποστήθιση ατελείωτων λιστών όπως στο παρελθόν, που οδηγεί στη μηχανιστική αντίληψη της γλώσσας. Αντίθετα το προσεγγίζουμε μέσω κειμένων έτσι ώστε η ερμηνεία των άγνωστων λέξεων να συνδεθεί νοηματικά με ολόκληρες φράσεις και οπτικά με διαδραστικούς πίνακες

 

 • Τα γραμματικά φαινόμενα διεκπεραιώνονται αβίαστα μέσα από τα Vocabulary Topics του Course Book και όχι αποσπασματικά σαν ξεχωριστό part με απλή παράθεση γραμματικών κανόνων που πρακτικά δεν αναπαράγονταν ποτέ σωστά δομικά στη αναπαραγωγή γραπτού είτε προφορικού λόγου

 

 • Στόχος είναι η κατάκτηση του “feeling” της γλώσσας χωρίς τη μητρική γλώσσα να λειτουργεί ως γλώσσα διαμεσολάβησης, για αυτό δεν μεταφράζουμε ποτέ στη μητρική γλώσσα.

Εξασφαλίζουμε την επιτυχία σου με 10 τρόπους

1. Άμεση, αντικειμενική ηλεκτρονική κατάταξη στο ενδεδειγμένο επίπεδο γλωσσομάθειας σύμφωνα με το CEFR

2. Oλιγομελή τμήματα (3-9 ατόμων) μαθησιακής και ηλικιακής ομοιογένειας

3. Αντικειμενική αξιολόγηση και εξασφάλιση ομοιογένειας με μηνιαία ηλεκτρονικά Evaluation Tests άμεσης βαθμολόγησης.

4. Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση γονέων και πρόσβαση στο ηλεκτρονικό πορτοφόλιο προόδου των μαθητών.

5. Δωρεάν μόνιμη ενισχυτική διαδασκαλία.

6. Υψηλό επίπεδο καθηγητών με συνεχή εκπαίδευση στα σύγχρονα εκπαιδευτικά μοντέλα της συνεργατικής βιωματικής μάθησης.

7. Αξιολόγηση καθηγητών (evaluation testing, ερωτηματολόγια)

8. Παροχή Syllabus με εγγυημένη διεκπεραίωση του χρονοδιαγράμματος

9. Προηγμένος Ηλεκτρονικός εξοπλισμός που εξασφαλίζει διάδραση και βιωματικότητα.

10. Γραπτή Εγγύηση αποτελεσμάτων.

χαμηλές τιμές

Προνόμια – Τιμές

Τιμές: από 100 €/μήνα

Παρακολουθείτε μαθήματα με τα αδέρφια σας ή με τους φίλους σας; Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα προνομίων που ισχύει και κερδίστε έκπτωση στα δίδακτρά σας κάθε μήνα.

Επικοινώνησε μαζί μας Τώρα!

τηλέφωνο

Το όνομά σας (Υποχρεωτικό)

Το e-mail σας (Υποχρεωτικό)

Το τηλέφωνο σας (Υποχρεωτικό)

Θέμα

Κείμενο

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ

Ζωγράφου, Παπάγου 19,  2107751457

Ίλιον, Φιλοκτήτου 77, 2102635305

Καματερό, Αγ Γεωργίου 4, 2102321476

Πετρούπολη, Β. Ηπείρου 68, 2105059660

smartschool_cropped-1024x521-460x234

Think Smart..

Προνόμια SmartStudent!!


top
Think Smart... Learn Smart!