Μαθήματα Ιαπωνικών

Μαθήματα Ιαπωνικών για ενήλικες και παιδιά

Μαθήματα Ιαπωνικών στα Νο1 κέντρα με 15ετή εμπειρία σε Ιαπωνικά μαθήματα. Η εκμάθηση της  Ιαπωνικής γλώσσας  διεξάγεται από έμπειρους Ιάπωνες καθηγητές (native speakers) και οδηγούν στις πιστοποιήσεις Ν5-Ν1, έξυπνα, γρήγορα, οικονομικά, εγγυημένα!

Ιαπωνικά μαθήματα

5 Λόγοι για να μάθεις Ιαπωνικά


Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ιαπωνία είναι γεωγραφικά απομονωμένη νησιωτική χώρα και φτωχή σε φυσικούς πόρους κάνει τη δύναμη της ιαπωνικής οικονομίας να φαίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή. 

1. Η Ιαπωνία είναι μια ευημερούσα χώρα και έχει την πιο διαφοροποιημένη οικονομία στην Ασία.  Γνωστά ονόματα όπως η Sony, η Toshiba, Sanyo, Casio, Canon, Minolta, Honda, Toyota, Mitsubishi, και πολλές άλλες έχουν διεισδύσει στην παγκόσμια αγορά σε διάφορους τομείς

2. Οι Ιάπωνες καταναλωτές δαπανούν 100s δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο για τα καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες, όπως τροφή, ένδυση, τα ταξίδια και την ψυχαγωγία. Το τυπικό νοικοκυριό έχει πάνω από $ 100.000 αποταμίευση και διαθέσιμο μηνιαίο εισόδημα $ 3800.

3. Εκτός από τους επαγγελματικούς λόγους, επιστημονικά αποδεδειγμένα η γνώση μιας τόσο διαφορετικής γλώσσας βοηθάει στην ανάπτυξη του ανθρώπινου εγκεφάλου καθώς διεγείρει διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου ταυτόχρονα!

4. Οι Ιάπωνες συνθέτουν την τρίτη μεγαλύτερη γλωσσική κοινότητα στο Διαδίκτυο, μετά από τα αγγλικά και τα κινέζικα. Υπολογίζεται ότι 88 εκατομμύρια Ιάπωνες, ή 9,6% του πληθυσμού είναι συνδεδεμένοι με το Internet.

5. Οι Ιάπωνες είναι ηγέτες της υψηλής τεχνολογίας και της παγκόσμιας καινοτομίας με τις αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας να ανέρχονται σε 420.000  σε ετήσια βάση.

Kanji

Γλωσσολογικά χαρακτηριστικά των Ιαπωνικών


Η Ιαπωνική γλώσσα είναι μια από τις πιο πολύπλοκες γλώσσες στη γραπτή της έκφραση. Έχει τρεις διαφορετικούς τρόπους γραφής:
 > Hiragana και Katakana (συλλαβικές γραφές)
 > Kanji (κινέζικοι χαρακτήρες – ιδεογράμματα)

Κatakana

Η συλλαβική γραφή katakana προήλθε από τη σύντμηση κινεζικών χαρακτήρων που χρησιμοποιούνταν από βουδιστές μοναχούς για να δείξουν τις σωστές προφορές των κινεζικών κειμένων του 9ου αιώνα. Η λέξη katakana «μέρος (της kanji) συλλαβικής γραφής». Το «μέρος» αναφέρεται στο γεγονός ότι οι χαρακτήρες κατακάνα αντιπροσωπεύουν τμήματα των kanji.

Ηiragana

Η γραφή hiragana αποτελείται από 48 συλλαβές και χρησιμοποιείται κυρίως για να καταγράψει καταλήξεις λέξεων, που είναι γνωστή ως okurigana στα ιαπωνικά. Hiragana χρησιμοποιείται επίσης ευρέως σε σχολικά βιβλία, κινούμενα σχέδια και κόμικς, για να γραφούν ιαπωνικές λέξεις που συνήθως δεν είναι γραμμένες με kanji, όπως επιρρήματα και κάποια ουσιαστικά και επίθετα. Hiragana επίσης μερικές φορές χρησιμοποιείται πάνω ή κατά μήκος της πλευράς kanji για να δείξει την προφορά

Romaji

Οι Ιάπωνες χρησιμοποιούν και τα Romaji, λατινικά γράμματα ώστε να γράφουν ξένες ονομασίες ως έχουν, όπως ονόματα εταιριών. Τα Romaji είναι χρήσιμα για τους ξένους που επισκέπτονται την Ιαπωνία, αλλά και για αυτούς που θέλουν να μάθουν την ιαπωνική γλώσσα ώστε να μπορούν να διαβάζουν την προφορά των λέξεων σε αρχικά επίπεδα

Δυσκολία εκμάθησης:

Η Ιαπωνική γλώσσα δεν είναι δύσκολη γιατί έχει πολύ απλή σύνταξη, δεν υπάρχουν ρήματα, γένη, πτώσεις ή αριθμοί. Η μόνη δυσκολία είναι η αποστήθιση των ιδεογραμμάτων.

Τονικότητα:

Τα Ιαπωνικά έχουν σχετικά εύκολη προφορά χωρίς διαφορετικούς τονισμούς, αντίθετα με τα Κινέζικα. Δεν υπάρχουν γένη, θηλυκό ή αρσενικό, ούτε ενικός και πληθυντικός, καθώς επίσης ούτε άρθρα. Επίσης, η σύνταξή τους είναι χαλαρή εκτός από το ρήμα που τοποθετείται στο τέλος της πρότασης

φροντιστήρια ιαπωνικών

Μαθήματα Ιαπωνικών


Τα μαθήματα Ιαπωνικών διεξάγονται με σκοπό την κατάκτηση συγκεκριμένων ακαδημαϊκών στόχων που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα επίπεδα – πτυχία γλωσσομάθειας

Επίπεδα Ιαπωνικών

Η γλωσσική δεξιότητα των Ιαπωνικών διαρθρώνεται σε πέντε επίπεδα:
Ν1, Ν2, Ν3, Ν4 και Ν5. Το ευκολότερο επίπεδο είναι το Ν5 και το πιο δύσκολο είναι το Ν1.

> Ν5 – Ν4 : αξιολογούν το επίπεδο κατανόησης των βασικών γλωσσικών επικοινωνιακών δεξιοτήτων

> Ν2 – Ν1 : αξιολογούν επικοινωνιακές πρακτικές στην πραγματική καθημερινή και επαγγελματική ζωή σε ένα ιαπωνικό γλωσσικό περιβάλλον

> N3 : είναι ένα επίπεδο μετάβασης μεταξύ Ν1 / Ν2 και Ν4 / N5.

Η γλωσσική ικανότητα που απαιτείται αντίστοιχα σε κάθε επίπεδο εκφράζεται σε όρους γλωσσικών δεξιοτήτων, όπως η ανάγνωση και η ακουστική αντίληψη.

Τα μαθήματα ολοκληρώνονται χρονικά σε 8μηνες ακαδημαϊκές περιόδους και διεκπεραιώνονται εγγυημένα σε ορισμένο σύνολο διδακτικών ωρών.

Συγκεκριμένα:

Επίπεδο Ν5 –> 90-120 ώρες

Επίπεδο Ν4 –> 90-120 ώρες

Επίπεδο Ν3 –> 90-120 ώρες

Επίπεδο Ν2 –> 90-120 ώρες

Επίπεδο Ν1 –> 90-120 ώρες

Μυστικά για την εκμάθηση της Ιαπωνικής Γλώσσας

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της γλώσσας είναι η γραφή. Συχνή επανάληψη των λέξεων είναι το βασικό συστατικό της σωστής εκμάθησης.

Δώσε προσοχή στην αρχή στο θέμα της προφοράς. Βέβαια δεν είναι κάτι που πρέπει να σε αγχώνει γιατί απλά θέλει εξάσκηση.

Αν μάθεις τους κανόνες σύνταξης των προτάσεων δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα να εκφραστείς προφορικά ή γραπτά. Γι’ αυτό μην σκέφτεσαι στα ελληνικά.

Προσπάθησε να ακούς ιαπωνικά σε ταινίες, τραγούδια, κόμικς, παιχνίδια. Θα σε βοηθήσει πολύ στην ακουστική αντίληψη και στην προφορά της γλώσσας.

Θα σε βοηθήσει πολύ να συνδυάζεις κάποια λέξη με μια εικόνα. Επειδή η γλώσσα δεν έχει αλφάβητο αλλά χαρακτήρες που απεικονίζουν ολόκληρη λέξη.

μαθήματα υπολογιστών για ενήλικες

Πτυχία Ιαπωνικών


 

Επίπεδο

Γλωσσικές ικανότητες κάθε επιπέδου

Ν1

Επίπεδο Ν1

 • Είναι σε θέση να κατανοεί γραπτά κείμενα με λογική πολυπλοκότητα ή / και αφηρημένα συγγράμματα σε μια ποικιλία θεμάτων, όπως κύρια άρθρα εφημερίδων και κριτικές, τόσο τις δομές όσο και το περιεχόμενό τους.
 • Είναι επίσης σε θέση να διαβάσει κείμενα με περίπλοκο περιεχόμενο για διάφορα θέματα και να ακολουθεί σύνθετα αφηγήματα  συγγραφέων συνολικά.
 • Είναι σε θέση να κατανοήσει συζητήσεις, εκθέσεις, δελτία ειδήσεων, διαλέξεις, ομιλίες με φυσική ταχύτητα σε ποικιλία θεμάτων. Επίσης να κατανοεί λεπτομέρειες και λογικές δομές.
N2

Επίπεδο Ν2

 • Είναι σε θέση να διαβάσει κείμενα γραμμένα με σαφήνεια σε μια ποικιλία θεμάτων, όπως άρθρα και σχόλια σε εφημερίδες και περιοδικά, καθώς και απλές κριτικές και να κατανοήσει το περιεχόμενό τους.
 • Είναι επίσης σε θέση να διαβάσει κείμενα γενικής θεματολογίας, να ακολουθεί αφηγήσεις, καθώς και να κατανοεί την πρόθεση των συγγραφέων.
 • Είναι σε θέση να κατανοήσει συνεκτικές συζητήσεις, εκθέσεις, δελτία ειδήσεων, ομιλίες σχεδόν φυσικής ταχύτητας σε καθημερινές καταστάσεις.
N3

Επίπεδο Ν3

 • Είναι σε θέση να κατανοεί κείμενα με συγκεκριμένο περιεχόμενο σχετικό με θέματα καθημερινότητας.
 • Είναι επίσης σε θέση να κατανοεί συνοπτικές πληροφορίες, όπως πρωτοσέλιδα εφημερίδων.
 •  Επιπλέον, είναι σε θέση να διαβάσει γραπτά που συναντώνται σε καθημερινές καταστάσεις και να κατανοεί τα κύρια σημεία του περιεχομένου.
 • Είναι σε θέση να ακούσει και να κατανοήσει συνεκτικές συνομιλίες σε καθημερινές καταστάσεις, που ομιλούνται σε σχεδόν φυσική ταχύτητα, και γενικά είναι σε θέση να ακολουθήσει το περιεχόμενό τους, καθώς και να κατανοήσει τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων που εμπλέκονται.
Ν4

Επίπεδο Ν4

 • Είναι σε θέση να διαβάσει και να κατανοήσει φράσεις σχετικές με οικεία καθημερινά θέματα γραμμένα σε βασικό λεξιλόγιο και kanji .
 • Είναι σε θέση να ακούσει και να κατανοήσει  συνομιλίες που αφορούν στην καθημερινή ζωή και γενικά να ακολουθεί το περιεχόμενό τους, υπό την προϋπόθεση ότι οι ομιλητές μιλούν σχετικά αργά.
Ν5

Επίπεδο Ν5

 • Είναι σε θέση να διαβάσει και να κατανοήσει τυπικές εκφράσεις και φράσεις γραμμένες σε hiragana , κατακάνα , και βασικά kanji .
 • Είναι σε θέση να ακούσει και να κατανοήσει συνομιλίες σχετικά με θέματα που συναντώνται τακτικά σε καθημερινές καταστάσεις της ζωής και είναι σε θέση να πάρει τις απαραίτητες πληροφορίες από σύντομες συνομιλίες που οι ομιλητές μιλούν αργά.

Μέθοδος SmartLearning


Τα μαθήματα Ιαπωνικών γίνονται Παιχνίδι!! Τα τεστ γίνονται με τη μορφή παιχνιδιού

Πρωτοπορία SmartSchool:

Ενσωματώνουμε στα Ιαπωνικά μαθήματα τα πιο εξελιγμένα συνεργατικά εργαλεία Web 2.0, που συνιστούν το σχολείο του μέλλοντος

 

Σπουδαστές:   Φανταστείτε να μπορείτε να:

Διεκπεραιώνετε ηλεκτρονικά εκπαιδευτικά τεστ (κατασκευασμένα από τους καθηγητές σας) με άμεση βαθμολόγηση και έμμεση καθοδήγηση στη σωστή απάντηση με βαθμολογικό κίνητρο

Ακολουθείτε την ύλη της τάξης και όταν απουσιάζετε από την τάξη

Δημιουργείτε ηλεκτρονικά λεξικά, ιστοσελίδες, blogs, υποτιτλισμούς σε ταινίες, διαλόγους σε cartoon animations

Eκπαιδευτικοί:

Εκπαιδευμένοι σε Σύστημα του Πανεπιστημίου Ανθρωπιστικών Επιστημών Υπολογιστικής και Μέσων της Βικτώρια Καναδά (Humanities Computing and Media Centre at the University of Victoria, Canada)

 

Καινοτομίες

Οι καινοτομίες που εισάγουμε αφορούν κουλτούρα εξελικτικής μάθησης προηγμένων εκπαιδευτικών συστημάτων, ενσωματώνοντας τα πιο εξελιγμένα συνεργατικά εργαλεία MOODLE. (glossaries, games, wikis, quiz με άμεση βαθμολόγηση, Hints και Feedback από τους καθηγητές μας για αυτοδιόρθωση)

Η σύγχρονη ακαδημαϊκή κοινότητα:

αναζητά «κατασκευαστικά«μοντέλα μάθησης, απορρίπτοντας τα παρωχημένα συμπεριφοριστικά μοντέλα που βασίζονται στην αλλαγή της γνωστικής συμπεριφοράς μέσω της στείρας αποστήθισης και επανάληψης.

αναμορφώνει τη διδακτέα ύλη δίνοντας έμφαση στη βιωματική επικοινωνιακή παιγνιώδη προσέγγιση των γνωστικών αντικειμένων (εφημερίδες, βιβλία, blogs, internet, κοινωνικά δίκτυα, ταινίες, μουσική, τα νέα στην Αγγλική γλώσσα, κ.α.) για να γίνεται άμεση και πραγματική εφαρμογή της γλώσσας καθημερινότητας

 

 • Στόχος είναι η ενσωμάτωση στοιχείων που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη της πολλαπλής νοημοσύνης (π.χ.,debates, talk shows, presentations για την ανάπτυξη όλων των δεξιοτήτων και ολιστική προσέγγιση της γλώσσας.

 

 • Το λεξιλόγιο εμπεδώνεται όχι με τη στείρα αποστήθιση ατελείωτων λιστών όπως στο παρελθόν, που οδηγεί στη μηχανιστική αντίληψη της γλώσσας. Αντίθετα το προσεγγίζουμε μέσω κειμένων έτσι ώστε η ερμηνεία των άγνωστων λέξεων να συνδεθεί νοηματικά με ολόκληρες φράσεις και οπτικά με διαδραστικούς πίνακες

 

 • Τα γραμματικά φαινόμενα διεκπεραιώνονται αβίαστα μέσα από τα Vocabulary Topics του Course Book και όχι αποσπασματικά σαν ξεχωριστό part με απλή παράθεση γραμματικών κανόνων που πρακτικά δεν αναπαράγονταν ποτέ σωστά δομικά στη αναπαραγωγή γραπτού είτε προφορικού λόγου

 

 • Στόχος είναι η κατάκτηση του “feeling” της γλώσσας χωρίς τη μητρική γλώσσα να λειτουργεί ως γλώσσα διαμεσολάβησης, για αυτό δεν μεταφράζουμε ποτέ στη μητρική γλώσσα.
κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειασ αγγλικά

Προνόμια – Τιμές


Τιμές: από 100 €/μήνα

Παρακολουθείτε μαθήματα με τα αδέρφια σας ή με τους φίλους σας; Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα προνομίων που ισχύει και κερδίστε έκπτωση στα δίδακτρά σας κάθε μήνα.

Επικοινώνησε μαζί μας Τώρα!

τηλέφωνο

Το όνομά σας (Υποχρεωτικό)

Το e-mail σας (Υποχρεωτικό)

Το τηλέφωνο σας (Υποχρεωτικό)

Θέμα

Κείμενο

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ

Ζωγράφου, Παπάγου 19,  2107751457

Ίλιον, Φιλοκτήτου 77, 2102635305

Καματερό, Αγ Γεωργίου 4, 2102321476

Πετρούπολη, Β. Ηπείρου 68, 2105059660

Γιατί
smartschool_cropped-1024x521-460x234

Think Smart..

Προνόμια SmartStudent!!


Smart Learning

(Μοντέλο Μάθησης)

Μάθε πως είναι η εκπαίδευση του μέλλοντος….. σήμερα


Εγγυόμαστε την επιτυχία σου!!

EPITYXIAΣτα SmartSchools έχουμε τον τρόπο να σε οδηγήσουμε στο στόχο σου..


top
Think Smart... Learn Smart!