germ

Εντατικά μαθήματα Γερμανικών για ενήλικες και παιδιά

Η Γερμανική γλώσσα είναι μεταξύ των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης η πρώτη μητρική γλώσσα, αποτελώντας γλώσσα εργασίας στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. Ο ηγεμονικός ρόλος της Γερμανίας στην Ε.Ε., καθιστά τη Γερμανική Γλώσσα  ως βασική στο εκπαιδευτικό σύστημα αλλά και από πλευράς αριθμού ομιλητών ως ξένη γλώσσα στις περισσότερες χώρες της Κεντρικής, της Βόρειας και της Ανατολικής Ευρώπης.

Η Γερμανική είναι επίσημη γλώσσα στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία, το Λιχτενστάϊν, το Λουξεμβούργο, τη Γερμανόφωνη Κοινότητα του Βελγίου, το Νότιο Τυρόλο (Ιταλία), τη Σιλεσία (Πολωνία) και το Βατικανό (Ελβετική Φρουρά). Είναι μειονοτική γλώσσα στην Τσεχία (Βοημία και Μοραβία), την Ουγγαρία, τη Δανία (Βόρειο Σλέσβιχ), τη Γαλλία (Αλσατία και Λοραίνη), τη Ρουμανία, τη Ρωσία, τη Σλοβακία, τη Μολδαβία, τη Σλοβενία. 

Ήξερες ότι;

Η γερμανική γλώσσα ανήκει στην οικογένεια των δυτικών ευρωπαϊκών γλωσσών (όπου συμπεριλαμβάνει και τα αγγλικά).

Τα Ουσιαστικά στα Γερμανικά γράφονται πάντα με Κεφαλαίο!

 • 1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  Η γερμανική οικονομία είναι ο πυλώνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εδρεύει στη Φρανκφούρτη. Η Γερμανία είναι η χώρα με τις σημαντικότερες εξαγωγές στον κόσμο (αυτοκινητοβιομηχανία, χημικά προϊόντα, φαρμακοβιομηχανία, βαριά βιομηχανία). Είναι ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας. Στον τομέα του Τουρισμού, η Ελλάδα αποκομίζει σημαντικά οφέλη από την κίνηση των τουριστών. Ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό των τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα προέρχεται από γερμανόφωνες χώρες. Επιπλέον η Γερμανία είναι η πρώτη χώρα σε όλες τις  μετρήσεις Τουριστικής Δαπάνης. Οι Γερμανοί ταξιδεύουν στο εξωτερικό για πολυήμερες διακοπές κατά μέσο όρο 3 φορές το χρόνο.

  2. ΣΠΟΥΔΕΣ – ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

  Τα Γερμανικά Πανεπιστήμια θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο. Χιλιάδες Έλληνες φοιτητές σπουδάζουν σε αυτά καθώς οι προϋποθέσεις έχουν απλουστευτεί: απολυτήριο Γεν. Λυκείου, βεβαίωση πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (επιτυχής συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις, τουλ. 50%) και γλωσσική επάρκεια στα Γερμανικά (TestDaf, κ.α.).  Mετά τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία (με μικρή διαφορά από τη Μεγάλη Βρετανία) βρίσκεται παγκοσμίως στην τρίτη θέση, όσον αφορά τον αριθμό προσέλκυσης ξένων φοιτητών.
  Γνωρίζοντας τη Γερμανική γλώσσα μπορεί να κατανοήσει κανείς πλήθος βιβλίων στο πρωτότυπο καθώς, σύμφωνα με στοιχεία που παρατίθενται από τον οργανισμό DAAD, οι γλώσσες στις οποίες γράφονται τα περισσότερα βιβλία παγκοσμίως είναι η Αγγλική, η Κινεζική και η Γερμανική.

  3. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

  Με τα γερμανικά αποκτά κανείς πρόσβαση σε έναν από τους μεγαλύτερους πολιτισμούς του κόσμου. Οι Brecht, Kafka, Goethe, αδελφοί Grimm, Schopenhauer, Nietsche, Marx, Kant, Markuse, Heidegger, Kepler, Einstein, Mozart, Beethoven και πλήθος άλλων συγγραφέων, φιλοσόφων, επιστημόνων και μουσουργών μιλούσαν και έγραφαν στα Γερμανικά.

  4. ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ

  Τα Γερμανικά αποτελούν μια ιδιαίτερα προσιτή γλώσσα για τον ελληνόφωνο μαθητή. Έχει τεκμηριωμένα αποδειχθεί ότι η γερμανική γλώσσα παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την Ελληνική. Τα Γερμανικά εμφανίζουν κοινά χαρακτηριστικά με τη γλώσσα μας τόσο στη δομή της γραμματικής και τη σύνταξη όσο και στον τρόπο σκέψης. Επιπλέον η γνώση Αγγλικών βοηθάει στην εκμάθηση των Γερμανικών καθώς η αγγλική γλώσσα ανήκει γλωσσολογικά στη Γερμανική Οικογένεια Γλωσσών (Germanic languages) ενώ τα Γερμανικά μπορούν να αποτελέσουν αφετηρία για την εκμάθηση άλλων γλωσσών π.χ. Ολλανδικά, Σουηδικά, Δανέζικα, Νορβηγικά, κ.α.

  5. ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

  Περισσότεροι από 500.000 Έλληνες έχουν περάσει ένα μεγάλο διάστημα της ζωής τους σε γερμανόφωνες χώρες, ή εξακολουθούν να ζουν ακόμη εκεί.  Μετά το 2010 αυξήθηκε κατακόρυφα η αναζήτηση εργασίας στη Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία οι οποίες αποτελούν εγγύηση για αξιοπρεπή διαβίωση και εργασία. 

  Η Γερμανική είναι πλέον η δεύτερη ξένη γλώσσα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία συμμετοχής στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (ΚΠγ) το Νοέμβριο του 2010 το 22% των υποψηφίων επέλεξε να εξεταστεί στη Γερμανική Γλώσσα, ακολουθεί η Γαλλική Γλώσσα (12%) και έπονται η Ιταλική και η Ισπανική γλώσσα.

Γερμανικά για ενήλικες

Τα μαθήματα διεξάγονται με σκοπό την κατάκτηση συγκεκριμένων ακαδημαϊκών στόχων που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα επίπεδα – πτυχία γλωσσομάθειας

Ολοκληρώνονται χρονικά σε 8μηνες ακαδημαϊκές περιόδους και διεκπεραιώνονται εγγυημένα σε ορισμένο σύνολο διδακτικών ωρών.

Συγκεκριμένα:

Επίπεδο Α1-Α2-Β1 –> 120-150 ώρες

Επίπεδο Β2 –> +120 ώρες

Επίπεδο C1 –> +120 ώρες

Επίπεδο C2 –> +120 ώρες

 

Γερμανικά για παιδιά

ΞΈΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΙΛΙΟΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΑΜΑΤΕΡΟ

Τα μαθήματα διεξάγονται με σκοπό την κατάκτηση συγκεκριμένων ακαδημαϊκών στόχων και τελειοποίηση των δεξιοτήτων που απαιτούνται για την απόκτηση των πτυχίων Fit 1/Α1 και Fit2/Α2,

Στα επόμενα στάδια επιτυγχάνεται ανάπτυξη του λεξιλογικού εύρους σύμφωνα για τις θεματικές ενότητες του Zertifikat Β1 και Β2, επίτευξη στόχων – διπλωμάτων όπως αυτοί καθορίζονται από το «Κοινό Ευπωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες».

Ολοκληρώνονται χρονικά σε 8μηνες ακαδημαϊκές περιόδους και διεκπεραιώνονται εγγυημένα σε ορισμένο σύνολο διδακτικών ωρών.

Συγκεκριμένα:

Επίπεδο Fit 1/Α1 –>  120 ώρες

Επίπεδο Fit2/Α2 –> +120 ώρες

Επίπεδο Zertifikat Β1 –> +120 ώρες

Επίπεδο Zertifikat Β2 –> +120 ώρες

 

Επίπεδα διπλωμάτων

ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ

ΕΠΙΠΕΔΑ

ΠΑΙΔΙΑ

ΕΝΗΛΙΚΕΣ

 
Α1
Goethe-Zertifikat A1: Fit in Deutsch 1 , A1ΚΠΓ
Goethe-Zertifikat A1: Start Deutsch 1, Α1ΚΠΓ
Α2
 
 
Goethe-Zertifikat A2: Fit in Deutsch 2, Α2ΚΠΓ
Goethe-Zertifikat A2: Start Deutsch 2, Α2ΚΠΓ
Β1
Goethe-Zertifikat B1: Zertifikat Deutsch für Jugendliche,
 Β1ΚΠΓ
Goethe-Zertifikat B1: Zertifikat Deutsch (ZD),
Β1ΚΠΓ
Β2
GoetheZertifikat B2 (άνω των 15), Β2ΚΠΓ
Goethe-Zertifikat B2,
Zertifikat Deutsch für den Beruf (ZDfB), Test Deutsch als Fremdsprache,  Β2ΚΠΓ
C1
Goethe-Zertifikat C1(άνω των 16), C1ΚΠΓ
Goethe-Zertifikat C1,
Prüfung Wirtschaftdeutsch,
Test Deutsch als Fremdsprache,
 C1ΚΠΓ
C2
Goethe-Zertifikat C2 (,GDS)

C2 (GOETHE-ZERTIFIKAT C2 (GROSSES)

GOETHE-ZERTIFIKAT C2 (GROSSES DEUTSCHES SPRACHDIPLOM )

Διεθνές πτυχίο, αναγνωρισμένο σε παγκόσμια κλίμακα. Tο Goethe-Zertifikat C2: Großes Deutsches Sprachdiplom προϋποθέτει ένα πολύ προχωρημένο γλωσσικό επίπεδο.

1.  Γραπτή ομαδική εξέταση (195 λεπτά)

 • Lesen: δείχνετε, ότι καταλαβαίνετε εύκολα ένα ευρύ φάσμα κειμένων, ακόμα και όταν αυτά είναι αφηρημένα ή σύνθετα ως προς το περιεχόμενο και τη γλώσσα και ταυτόχρονα κατανοείτε τις υπαινισσόμενες σημασίες.
 • Hören:δείχνετε, ότι κατανοείτε ένα ευρύ φάσμα της ομιλούμενης γλώσσας σε απευθείας συνομιλία όπως στα μέσα ενημέρωσης, ακόμα και όταν η συνομιλία πραγματοποιείται γρήγορα.
 • Schreiben δείχνετε, ότι με τη βοήθεια ενός γενικού ή σχετικού με τη λογοτεχνία θέματος μπορείτε να συντάξετε απαιτητικά κείμενα, τα οποία παρουσιάζουν ένα περιεχόμενο καλά δομημένο , με σαφήνεια, ρευστότητα και με το κατάλληλο ύφος για τον εκάστοτε αποδέκτη και στόχο.

2. Προφορική ατομική εξέταση (15 λεπτά)

 • Sprechen δείχνετε, ότι μπορείτε να κάνετε ελεύθερα μια διάλεξη, να συμμετέχετε με ευκολία σε μια συζήτηση καθώς επίσης να χρησιμοποιείτε κατάλληλα ιδιωματικές εκφράσεις και να ξεχωρίζετε νοηματικές αποχρώσεις. Προηγουμένως έχετε 15 λεπτά στη διάθεσή σας για να σχεδιάσετε και να δομήσετε τη διάλεξή σας στο επιλεγμένο θέμα. (15 λεπτά)

 

C1 (GOETHE-ZERTIFIKAT C1, ΚΠγ-ΕΠΙΠΕΔΟ Γ )

GOETHE- ZERTIFIKAT C1


Η εξέταση Goethe-Zertifikat C1 προϋποθέτει γλωσσικές γνώσεις σε πολύ προχωρημένο επίπεδο.

Γραπτή ομαδική εξέταση (190 λεπτά)

 • Lesen: Διαβάζετε αποσπάσματα από βιβλία εγκυκλοπαιδικού περιεχομένου, σχόλια, κριτικές και/ή εκθέσεις. Στις αντίστοιχες ασκήσεις αποδεικνύετε ότι είστε σε θέση να ανταπεξέλθετε στις απαιτήσεις εκτενών κειμένων, αποδίδοντας μεταξύ των άλλων το νόημα επιλεγμένων τμημάτων τους.
 • Hören:Ακούτε συζητήσεις, τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, συνεντεύξεις ή ραδιοφωνικά κείμενα, κρατάτε σημειώσεις και αντιστοιχείτε φράσεις.
 • Schreiben:Εκφράζετε εκτενώς την άποψή σας σε ένα καλά δομημένο κείμενο πάνω σε ένα θέμα. Για το σκοπό αυτό σας δίνονται πληροφορίες με τη μορφή ενός διαγράμματος.

Προφορική εξέταση: ανά ζεύγη ή ατομική (15 ή 10 λεπτά αντίστοιχα)

 • Sprechen: Στην πρώτη φάση της εξέτασης λέτε την άποψή σας για το περιεχόμενο ενός σύντομου κειμένου. Κατόπιν αναζητείτε από κοινού με το συνομιλητή σας λύση σε κάποιο σχέδιο.

 

 1. ΚΠΓ C1


Τα επίπεδα C1 για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) στα Γερμανικά αποτελείται από 4 φάσεις: Leseverstehen, Schriftlicher Ausdruck, Hörverstehen, Mündlicher Ausdrück.

Το κόστος εξέτασης για το ενιαίο τεστ του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας στο επίπεδο Γ είναι περίπου 80€.

Οι Εξετάσεις είναι δυο φορές το χρόνο, Νοέμβριο και Μάιο.

 

Β2 (GOETHE-ZERTIFIKAT Β2, ΚΠγ-ΕΠΙΠΕΔΟ Β )

 1. Goethe- Zertifikat B2


Προϋποθέτει προχωρημένο γλωσσικό επίπεδο και χρήση της γερμανικής σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Απόκτηση διπλώματος από 15 ετών και άνω.

Γραπτή ομαδική εξέταση (190 λεπτά)

 • Lesen: Διαβάζετε διάφορα κείμενα από σύγχρονα μέσα, όπως αγγελίες, αποσπάσματα από καταλόγους, κείμενα από βιβλία εγκυκλοπαιδικού περιεχομένου, σχόλια, κριτικές και εκθέσεις και επεξεργάζεσθε διάφορες ασκήσεις. Συμπληρώνετε λέξεις που λείπουν σε γραπτό κείμενο..
 • ren: Ακούτε συνομιλίες και τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και κατόπιν διορθώνετε ή συμπληρώνετε αυτά που ακούσατε και αντιστοιχείτε φράσεις. Επιπλέον ακούτε μια συνέντευξη για κάποιο επίκαιρο, κοινωνικό θέμα και απαντάτε στα ζητούμενα.
 • Schreiben: Εκφράζετε γραπτά την άποψή σας για κάποιο δημοσιογραφικό άρθρο και διορθώνετε μια επιστολή.

Προφορική εξέταση: ανά ζεύγη ή ατομική (15 ή 10 λεπτά αντίστοιχα)

Sprechen: Παρουσιάζετε τον εαυτό σας στους συνομιλητές σας (μεταξύ των οποίων κάποιοι που μιλούν τα γερμανικά ως μητρική γλώσσα), παίρνετε θέση πάνω σε ένα επίκαιρο θέμα και έρχεσθε προφορικά σε συνεννόηση με μια συνυποψήφια / έναν συνυποψήφιο για τη διεκπεραίωση κάποιου θέματος

 1. ΚΠΓ Β2


Τα επίπεδα Β1 και Β2  για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) στα Γερμανικά εξετάζονται με ένα ενιαίο διαβαθμισμένο τεστ για το επίπεδο Β (Β1+Β2). Οι εξετάσεις αποτελούνται από 4 φάσεις: Leseverstehen, Schriftlicher Ausdruck, Hörverstehen, Mündlicher Ausdrück. Το κόστος εξέτασης για το ενιαίο τεστ του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας στο επίπεδο Β είναι περίπου 80€.

 

 1. TestDaF


Η εξέταση TestDaF  είναι μια γλωσσική εξέταση σε προχωρημένο επίπεδο. Στην κλίμακα των έξι επιπέδων του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες περιλαμβάνει τα επίπεδα από Β2 έως Γ1 και αναγνωρίζεται από όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Γερμανίας ως αποδεικτικό γλωσσομάθειας που επιτρέπει την εισαγωγή σε αυτά. Εξετάσεις για αυτό το πτυχίο διεξάγονται 6 φορές το χρόνο (Φεβρουάριο – Απρίλιο – Ιούνιο – Ιούλιο – Σεπτέμβριο – Νοέμβριο).

1. Κατανόηση κειμένου (60 λεπτά)

 • Καλείστε να κατανοήσετε σύντομα κείμενα της καθημερινής πανεπιστημιακής πρακτικής, όπως για παράδειγμα πρόγραμμα παραδόσεων, ημερολόγιο εκδηλώσεων, πληροφοριακά έντυπα κλπ. και να αποφασίσετε, ποιο κείμενο αντιστοιχεί σε ποια άσκηση.
 • Διαβάζετε ένα δημοσιογραφικό κείμενο (περίπου 450 – 550 λέξεων) πάνω σε κάποιο επιστημονικό ή κοινωνικό-πολιτικό θέμα και σημειώνετε τη σωστή απάντηση πολλαπλής επιλογής (Multiple-Choice).
 • Επεξεργάζεσθε ένα επιστημονικό κείμενο (περίπου 550 – 650 λέξεων) από κάποιο επιστημονικό ή πανεπιστημιακό περιοδικό και αποφασίζετε αν μια φράση είναι σωστή ή λάθος ή δεν περιέχεται στο κείμενο.

2.     Ακουστική κατανόηση κειμένου (περίπου 40 λεπτά)

 • Ακούτε ένα σύντομο καθημερινό διάλογο, π.χ. μια συνομιλία μεταξύ φοιτητών και ταυτόχρονα κρατάτε σημειώσεις πάνω στις ερωτήσεις.
 • Παρακολουθείτε μια συνέντευξη ή μια συζήτηση για θέμα που αφορά τις σπουδές ή κάποιο επιστημονικό θέμα γενικού ενδιαφέροντος και αποφασίζετε ταυτόχρονα αν οι φράσεις που σας δίνονται είναι σωστές ή λάθος.
 • Ακούτε μια διάλεξη και δίνετε σύντομες απαντήσεις σε κεντρικά ερωτήματα του κειμένου.

3.     Γραπτή έκφραση (60 λεπτά)

 • Σας δίνεται ένα θέμα και βάσει κάποιων σημείων και στατιστικών στοιχείων συντάσσετε ένα ορθά δομημένο κείμενο με ροή.
 • Καλείστε να πάρετε θέση σ’ αυτό το θέμα και να αναπτύξετε τα επιχειρήματά σας.

4.     Προφορική έκφραση (περίπου 35 λεπτά. Ατομική εξέταση μέσω υπολογιστή)

 • Επεξεργάζεσθε επτά ζητήματα, υποδυόμενοι ρόλους σε διάφορες μορφές επικοινωνίας σε γερμανικά πανεπιστήμια.
 • Καλείστε να ζητήσετε πληροφορίες, να περιγράψετε διαγράμματα και να αποδώσετε περιληπτικά το περιεχόμενό τους. Πρέπει να εκφράσετε και να τεκμηριώσετε την άποψή σας για ένα ζήτημα, να πάρετε θέση, να εκτιμήσετε εναλλακτικές λύσεις και να διατυπώσετε υποθέσεις.

 • Zertifikat Deutsch für den Beruf


Με την επιτυχή συμμετοχή στην εξέταση Zertifikat Deutsch für den Beruf αποδεικνύετε ότι είστε σε θέση να συνεννοείστε σε καθημερινές επαγγελματικές περιστάσεις τόσο γραπτά όσο και προφορικά. Το ZDfB προτιμάται στον τομέα του εμπορίου και της βιομηχανίας λόγω της ιδιαίτερης έμφασης που δίνει στην επαγγελματική ορολογία. Η εξέταση αντιστοιχεί στο τέταρτο επίπεδο (Β2) της κλίμακας έξι επιπέδων του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες.


 

Β1 (GOETHE-ZERTIFIKAT Β1, ΚΠγ-ΕΠΙΠΕΔΟ Β )

 1. Goethe- Zertifikat B1


Προϋποθέτει προχωρημένο γλωσσικό επίπεδο και χρήση της γερμανικής σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Απόκτηση διπλώματος από 15 ετών και άνω.

Γραπτή ομαδική εξέταση (190 λεπτά)

 • Lesen: Διαβάζετε διάφορα κείμενα από σύγχρονα μέσα, όπως αγγελίες, αποσπάσματα από καταλόγους, κείμενα από βιβλία εγκυκλοπαιδικού περιεχομένου, σχόλια, κριτικές και εκθέσεις και επεξεργάζεσθε διάφορες ασκήσεις. Συμπληρώνετε λέξεις που λείπουν σε γραπτό κείμενο..
 • ren: Ακούτε συνομιλίες και τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και κατόπιν διορθώνετε ή συμπληρώνετε αυτά που ακούσατε και αντιστοιχείτε φράσεις. Επιπλέον ακούτε μια συνέντευξη για κάποιο επίκαιρο, κοινωνικό θέμα και απαντάτε στα ζητούμενα.
 • Schreiben: Εκφράζετε γραπτά την άποψή σας για κάποιο δημοσιογραφικό άρθρο και διορθώνετε μια επιστολή.

Προφορική εξέταση: ανά ζεύγη ή ατομική (15 ή 10 λεπτά αντίστοιχα)

Sprechen: Παρουσιάζετε τον εαυτό σας στους συνομιλητές σας (μεταξύ των οποίων κάποιοι που μιλούν τα γερμανικά ως μητρική γλώσσα), παίρνετε θέση πάνω σε ένα επίκαιρο θέμα και έρχεσθε προφορικά σε συνεννόηση με μια συνυποψήφια / έναν συνυποψήφιο για τη διεκπεραίωση κάποιου θέματος

 1. ΚΠΓ Β2


Τα επίπεδα Β1 και Β2  για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) στα Γερμανικά εξετάζονται με ένα ενιαίο διαβαθμισμένο τεστ για το επίπεδο Β (Β1+Β2). Οι εξετάσεις αποτελούνται από 4 φάσεις: Leseverstehen, Schriftlicher Ausdruck, Hörverstehen, Mündlicher Ausdrück. Το κόστος εξέτασης για το ενιαίο τεστ του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας στο επίπεδο Β είναι περίπου 80€.

 

ξένες γλώσσες

5 Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Γερμανικής γλώσσας

 

 1. Προέλευση

Η γερμανική γλώσσα ανήκει στην οικογένεια των δυτικών ευρωπαϊκών γλωσσών (όπου συμπεριλαμβάνει και τα αγγλικά). Γύρω στα 100 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο το κόσμο μιλούν τα γερμανικά ως μητρική.

 1. Δυσκολία εκμάθησης

Η γερμανική θεωρείται από πολλούς από τις πιο δύσκολες γλώσσες, όπως και η ελληνική άλλωστε! Έχοντας ως πλεονέκτημα τη γνώση της ελληνικής, μπορούμε να μάθουμε πολύ πιο εύκολα τη γερμανική σε σχέση με άλλους λαούς!
Η »δυσκολία» της γερμανικής είναι συνήθως η γραμματική και το συντακτικό της! Αυτή τη δυσκολία μπορούμε να την ξεπεράσουμε, βλέποντας τις ομοιότητες της γερμανικής γλώσσας με την ελληνική και κυρίως με την αρχαία ελληνική!

 1. Γλωσσολογικά χαρακτηριστικά

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό για την γερμανική γλώσσα είναι οι σύνθετες, με πολλά σύμφωνα και ιδιαίτερα μακρόσυρτες λέξεις, οι οποίες είναι συνήθως και οι πιο όμορφες ακουστικά, όταν τις προφέρουμε!

 1. Ομοιότητες με τα Ελληνικά

Τα γερμανικά έχουν ενσωματώσει πληθώρα ελληνικών λέξεων και κυρίως από τον επιστημονικό τομέα, όπως:
Politik, Mathematik, Musik, Theater, Therapie και αμέτρητες άλλες!

 1. Διαφορές με τα Ελληνικά

Τα Ουσιαστικά στα Γερμανικά γράφονται πάντα με Κεφαλαίο!

5 tips για να μάθεις Γερμανικά

1. Η γερμανική γλώσσα έχει πολλές ομοιότητες με την αγγλική! Έτσι αρχίζοντας να μαθαίνουμε γερμανικά διαπιστώνουμε πως πολλές λέξεις έχουν κοινή ρίζα και ετοιμολογία.

2. Το γεγονός πως κατέχουμε την ελληνική μας βοηθάει στο να μην δυσκολευόμαστε στη σύνταξη και στη δομή των προτάσεων της γερμανικής, διότι έχουν σχεδόν κοινή λογική με την νεοελληνική και ακόμη περισσότερο με την αρχαία ελληνική γλώσσα.

3. Μαθαίνοντας τους βασικούς κανόνες, μπορούμε εύκολα και άμεσα να διαβάζουμε γερμανικά κείμενα! Στα γερμανικά διαβάζουμε όλα τα γράμματα σε μια λέξη, σε αντίθεση με τα αγγλικά ή τα γαλλικά! Γι αυτό το λόγο άλλωστε είναι και πιο εύκολη η εκμάθηση της γερμανικής  σε ανθρώπους με ειδικές ανάγκες!

4. Τα Γερμανικά συνήθως έχουν λέξεις, οι οποίες είναι μακρόσυρτες ή αλλιώς »σιδηρόδρομος». Αυτές οι λέξεις δεν είναι δύσκολες! Με μια δεύτερη ματιά βλέπουμε πως είναι απλά μια σύνθετη λέξη, την οποία όταν χωρίσουμε τα συνθετικά της μπορούμε να αποδώσουμε το νόημα της!

5. Έχοντας μπει στη λογική της γερμανικής γλώσσας με βάση τα παραπάνω, το τελευταίο βήμα είναι η Μελέτη!

Μέθοδος SmartLearning. Tι σημαίνει;

Η μάθηση γίνεται Παιχνίδι!! Τα τεστ γίνονται με τη μορφή παιχνιδιού

Καινοτομίες:

Ενσωματώνουμε τα πιο εξελιγμένα συνεργατικά εργαλεία Web 2.0, που συνιστούν το σχολείο του μέλλοντος

Γονείς:  Φανταστείτε να μπορείτε διαδικτυακά κάθε μέρα να:

ενημερώνεστε για το τι διδάσκεται το παιδί σας

γνωρίζετε τι θα μάθει στις επόμενες ημέρες

βλέπετε τις επιδόσεις του με πρόσβαση στο ηλεκτρονικό πορτοφόλιό του

Σπουδαστές:   Φανταστείτε να μπορείτε να:

Διεκπεραιώνετε ηλεκτρονικά εκπαιδευτικά τεστ (κατασκευασμένα από τους καθηγητές σας) με άμεση βαθμολόγηση και έμμεση καθοδήγηση στη σωστή απάντηση με βαθμολογικό κίνητρο

Ακολουθείτε την ύλη της τάξης και όταν απουσιάζετε από την τάξη

Δημιουργείτε ηλεκτρονικά λεξικά, ιστοσελίδες, blogs, υποτιτλισμούς σε ταινίες, διαλόγους σε cartoon animations

Eκπαιδευτικοί:

Εκπαιδευμένοι σε Σύστημα του Πανεπιστημίου Ανθρωπιστικών Επιστημών Υπολογιστικής και Μέσων της Βικτώρια Καναδά (Humanities Computing and Media Centre at the University of Victoria, Canada)

Οι καινοτομίες που εισάγουμε αφορούν κουλτούρα εξελικτικής μάθησης προηγμένων εκπαιδευτικών συστημάτων, ενσωματώνοντας τα πιο εξελιγμένα συνεργατικά εργαλεία MOODLE. (glossaries, games, wikis, quiz με άμεση βαθμολόγηση, Hints και Feedback από τους καθηγητές μας για αυτοδιόρθωση)

Η σύγχρονη ακαδημαϊκή κοινότητα:

αναζητά «κατασκευαστικά«μοντέλα μάθησης, απορρίπτοντας τα παρωχημένα συμπεριφοριστικά μοντέλα που βασίζονται στην αλλαγή της γνωστικής συμπεριφοράς μέσω της στείρας αποστήθισης και επανάληψης.

αναμορφώνει τη διδακτέα ύλη δίνοντας έμφαση στη βιωματική επικοινωνιακή παιγνιώδη προσέγγιση των γνωστικών αντικειμένων (εφημερίδες, βιβλία, blogs, internet, κοινωνικά δίκτυα, ταινίες, μουσική, τα νέα στην Αγγλική γλώσσα, κ.α.) για να γίνεται άμεση και πραγματική εφαρμογή της γλώσσας καθημερινότητας

 

 • Στόχος είναι η ενσωμάτωση στοιχείων που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη της πολλαπλής νοημοσύνης (π.χ.,debates, talk shows, presentations για την ανάπτυξη όλων των δεξιοτήτων και ολιστική προσέγγιση της γλώσσας.

 

 • Το λεξιλόγιο εμπεδώνεται όχι με τη στείρα αποστήθιση ατελείωτων λιστών όπως στο παρελθόν, που οδηγεί στη μηχανιστική αντίληψη της γλώσσας. Αντίθετα το προσεγγίζουμε μέσω κειμένων έτσι ώστε η ερμηνεία των άγνωστων λέξεων να συνδεθεί νοηματικά με ολόκληρες φράσεις και οπτικά με διαδραστικούς πίνακες

 

 • Τα γραμματικά φαινόμενα διεκπεραιώνονται αβίαστα μέσα από τα Vocabulary Topics του Course Book και όχι αποσπασματικά σαν ξεχωριστό part με απλή παράθεση γραμματικών κανόνων που πρακτικά δεν αναπαράγονταν ποτέ σωστά δομικά στη αναπαραγωγή γραπτού είτε προφορικού λόγου

 

 • Στόχος είναι η κατάκτηση του “feeling” της γλώσσας χωρίς τη μητρική γλώσσα να λειτουργεί ως γλώσσα διαμεσολάβησης, για αυτό δεν μεταφράζουμε ποτέ στη μητρική γλώσσα.

Εξασφαλίζουμε την επιτυχία σου με 10 τρόπους

1. Άμεση, αντικειμενική ηλεκτρονική κατάταξη στο ενδεδειγμένο επίπεδο γλωσσομάθειας σύμφωνα με το CEFR

2. Oλιγομελή τμήματα (3-9 ατόμων) μαθησιακής και ηλικιακής ομοιογένειας

3. Αντικειμενική αξιολόγηση και εξασφάλιση ομοιογένειας με μηνιαία ηλεκτρονικά Evaluation Tests άμεσης βαθμολόγησης.

4. Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση γονέων και πρόσβαση στο ηλεκτρονικό πορτοφόλιο προόδου των μαθητών.

5. Δωρεάν μόνιμη ενισχυτική διαδασκαλία.

6. Υψηλό επίπεδο καθηγητών με συνεχή εκπαίδευση στα σύγχρονα εκπαιδευτικά μοντέλα της συνεργατικής βιωματικής μάθησης.

7. Αξιολόγηση καθηγητών (evaluation testing, ερωτηματολόγια)

8. Παροχή Syllabus με εγγυημένη διεκπεραίωση του χρονοδιαγράμματος

9. Προηγμένος Ηλεκτρονικός εξοπλισμός που εξασφαλίζει διάδραση και βιωματικότητα.

10. Γραπτή Εγγύηση αποτελεσμάτων.

χαμηλές τιμές

Προνόμια – Τιμές


Οι τιμές διαμορφώνονται από την εντατικότητα (ώρες / εβδομάδα) και το διαβαθμισμένο γλωσσικό επίπεδο των τμημάτων:

Παιδιά – έφηβοι: από 40 €/μήνα

Ενήλικες: από 80 €/μήνα

Είσαι φοιτητής; Παρακολουθείς μαθήματα με φίλους σου;

Ενημερώσου για το πρόγραμμα προνομίων που ισχύει και κέρδισε έκπτωση στα δίδακτρά σου!

Επικοινώνησε μαζί μας Τώρα!

τηλέφωνο

Παραρτήματα

Ζωγράφου: Παπάγου 19, 2107751457

Ίλιον: Φιλοκτήτου 77, 2102635305

Καματερό: Αγ. Γεωργίου 4, 2102321476

Πετρούπολη: Β. Ηπείρου 68, 2105059660

Γραμματεία Ίλιον Ζωγράφου
κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειασ αγγλικά
φροντιστηρια Ίλιον ζωγράφου
φροντιστήρια ξένων γλωσσών

Το όνομά σας (Υποχρεωτικό)

Το e-mail σας (Υποχρεωτικό)

Το τηλέφωνο σας (Υποχρεωτικό)

Θέμα

Κείμενο

smartschool_cropped-1024x521-460x234

Think Smart..

Προνόμια SmartStudent!!


Smart Learning

(Μοντέλο Μάθησης)

Μάθε πως είναι η εκπαίδευση του μέλλοντος….. σήμερα


Φιλικά δίδακτρα

Στα SmartSchool μαθαίνεις γρήγορα – αποτελεσματικά – οικονομικά!!!


Εγγυόμαστε την επιτυχία σου!!

EPITYXIAΣτα SmartSchools έχουμε τον τρόπο να σε οδηγήσουμε στο στόχο σου..


Είσαι Φοιτητής?

Ειδικά προγράμματα για σένα

 

Ξέρουμε τις ανάγκες σου,
βρίσκουμε λύσεις..

κάλυψη απουσιών, ειδική μέριμνα στις εξεταστικές περιόδους


top
Think Smart... Learn Smart!