ch2

Μαθήματα Κινέζικων για ενήλικες και παιδιά

Είναι γνωστό ότι η Κίνα γνωρίζει επιχειρηματική άνθιση. Είναι μια αγορά με τεράστιες δυνατότητες αξιοποίησης τόσο στον τομέα της ναυτιλίας όσο και των εισαγωγών-εξαγωγών. Οι εργασιακές ευκαιρίες είναι πολλές και συνεχώς αυξανόμενες σε όλους τους τομείς.

Ήξερες ότι;

Εκτός από τους επαγγελματικούς λόγους, επιστημονικά αποδεδειγμένα η γνώση μιας τόσο διαφορετικής γλώσσας βοηθάει στην ανάπτυξη του ανθρώπινου εγκεφάλου καθώς διεγείρει διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου ταυτόχρονα!

Η κινέζικη γλώσσα δεν είναι τόσο δύσκολη όσο πιστεύεται, γιατί έχει πολύ απλή σύνταξη, δεν υπάρχουν ρήματα, γένη, πτώσεις ή αριθμοί. Η μόνη δυσκολία είναι η αποστήθιση των ιδεογραμμάτων.

ξένες γλώσσες

5 Λόγοι για να μάθεις κινέζικα

1. Η Κινέζικη γλώσσα, είναι μία γλώσσα την οποία μιλά περίπου το 1/5 του παγκόσμιου πληθυσμού. Η Κίνα είναι μία χώρα με μεγάλη ιστορία. Ο κινεζικός πολιτισμός είναι από τους πιο αρχαίους πολιτισμούς όπως και ο ελληνικός.

 

2. Είναι γνωστό ότι η Κίνα γνωρίζει επιχειρηματική άνθιση. Είναι μια αγορά με τεράστιες δυνατότητες αξιοποίησης τόσο στον τομέα της ναυτιλίας όσο και των εισαγωγών-εξαγωγών. Οι εργασιακές ευκαιρίες είναι πολλές και συνεχώς αυξανόμενες σε όλους τους τομείς. Το 2010, στη χώρα μας έγινε μια τεράστια επένδυση από την μεγαλύτερη εταιρεία μεταφορών στον κόσμο, την κινέζικη Κόσκο: ανέλαβαν την εκμετάλλευση του μεγαλυτέρου λιμανιού της χώρας, του Πειραιά.

 

3. Εκτός από τους επαγγελματικούς λόγους, επιστημονικά αποδεδειγμένα η γνώση μιας τόσο διαφορετικής γλώσσας βοηθάει στην ανάπτυξη του ανθρώπινου εγκεφάλου καθώς διεγείρει διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου ταυτόχρονα!

 

4. Επίσης, υπάρχει μία στατιστική, σύμφωνα με την οποία μέχρι το 2030 το μεγαλύτερο ποσοστό τουριστών στην Ελλάδα θα αποτελείται από Κινέζους. Σύμφωνα με αυτήν τη στατιστική, οι Κινέζοι θα κατακλύσουν την Ευρώπη και κυρίως την Ελλάδα λόγω των κλιματολογικών αλλαγών κι επειδή πιστεύουν πως θα συναντήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής στη χώρα μας.

 

5. Η κινέζικη γλώσσα είναι μία από τις γλώσσες του μέλλοντος. Η Κίνα είναι μια αχανής χώρα που τείνει να καταλάβει τον κόσμο με τα προϊόντα της και την οικονομική της δύναμη. Σήμερα, η Κίνα δανείζει την Αμερική και σε αυτήν στηρίζεται η Ευρώπη, αν και δεν θέλει να το παραδεχθεί.

5 Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γλώσσας

1. Προέλευση:
Οι μελετητές πιστεύουν ότι η κινεζική γραφή προήλθε σχεδόν τέσσερις χιλιάδες χρόνια πριν και ότι η ομιλούμενη γλώσσα ανάγεται στην μακρινή αρχαιότητα, καθιστώντας την μία από τις αρχαιότερες γλώσσες του κόσμου.  Η Κινεζική ανήκει στην οικογένεια των σινο-θιβετιανή γλωσσών. Hanyu, κυριολεκτικά «γλώσσα του Χαν», αναφέρεται στην τυπική κινεζική γλώσσα, και ομιλείται από τους Han, Hui, Manchu και άλλες εθνοτικές ομάδες που αποτελούν το 94% του πληθυσμού της Κίνας. Υπάρχουν πενήντα έξι αναγνωρισμένες εθνοτικές ομάδες στην Κίνα, χρησιμοποιώντας περισσότερες από ογδόντα διαφορετικές γλώσσες.
2. Δυσκολία εκμάθησης:
Η κινέζικη γλώσσα δεν είναι δύσκολη γιατί έχει πολύ απλή σύνταξη, δεν υπάρχουν ρήματα, γένη, πτώσεις ή αριθμοί. Η μόνη δυσκολία είναι η αποστήθιση των ιδεογραμμάτων.
3. Γλωσσολογικά χαρακτηριστικά:
Η Κινεζική γλώσσα περιλαμβάνει παραλλαγές από επτά κύριες ομάδες διαλέκτων. Η  βόρεια ή Mandarin διάλεκτος καλύπτει τα τρία τέταρτα του εδάφους της Κίνας και περιλαμβάνει τα δύο τρίτα του πληθυσμού της.Η πρότυπη  κινεζική γλώσσα είναι επίσης γνωστή με την επίσημη ονομασία της, Putonghua, που κυριολεκτικά σημαίνει «κοινή ομιλία». Η Putonghua βασίζεται στη βόρειο διάλεκτο, χρησιμοποιώντας την διάλεκτο του Πεκίνου ως βάση για την προφορά της και τη σύγχρονη λαϊκή λογοτεχνία για την γραμματική δομή της. Αυτή είναι η κινεζική διάλεκτος  που επισήμως διδάσκεται στα σχολεία στην Κίνα και που θα μάθουμε και εμείς.
4.  Πλήθος λέξεων: Η κινέζικη γλώσσα δεν έχει γράμματα αλλά ιδεογράμματα, δηλαδή σύμβολα που αντιπροσωπεύουν μια έννοια και όχι μια συλλαβή ή φθόγγο. Αυτά είναι περίπου 47.000 και για να συνεννοηθεί κάποιος με έναν κινέζο σε καθημερινό επίπεδο, απαιτείται η γνώση περίπου 600 ιδεογραμμάτων.

Στην κινέζικη γλώσσα υπάρχουν μόνο 328 απλές άκλιτες μονοσύλλαβες λέξεις, από τις οποίες προκύπτουν οι σύνθετες. Ένα ιδεόγραμμα μπορεί να έχει πολλές έννοιες και αυτό γιατί ο αριθμός των απλών λέξεων είναι μικρός.

 

5. Τονικότητα:
Τα κινέζικα έχουν 4 τόνους, δηλαδή 4 διαφορετικές εντάσεις φωνής. Έτσι, στον προφορικό λόγο, η έννοια μια λέξης καθορίζεται από την ένταση του τόνου, καθώς επίσης και από την θέση της λέξης μέσα στην πρόταση. Αν και η προφορά της κινέζικης γλώσσας είναι αρκετά δύσκολη, η σύνταξή της είναι εύκολη γιατί δεν υπάρχουν καταλήξεις. Ως εκ τούτου απουσιάζουν τα άρθρα, τα γένη, οι πτώσεις, οι καταλήξεις ρηματικών τύπων και αυτές του ενικού και πληθυντικού αριθμού.

5 tips («μυστικά») για την εκμάθηση

1. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της γλώσσας είναι η γραφή. Συχνή επανάληψη των λέξεων είναι το βασικό συστατικό της σωστής εκμάθησης.
2. Δώσε προσοχή στην αρχή στο θέμα της προφοράς. Βέβαια δεν είναι κάτι που πρέπει να σε αγχώνει γιατί απλά θέλει εξάσκηση.
3. Αν μάθεις τους κανόνες σύνταξης των προτάσεων δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα να εκφραστείς προφορικά ή γραπτά. Γι’αυτό μην σκέφτεσαι στα ελληνικά.
4.Προσπάθησε να ακούς συνέχεια το cd του βιβλίου με τους διαλόγους. Θα σε βοηθήσει πολύ στην προφορά.
5.Θα σε βοηθήσει πολύ να συνδυάζεις κάποια λέξη με μια εικόνα. Επειδή η γλώσσα δεν έχει αλφάβητο αλλά χαρακτήρες που απεικονίζουν ολόκληρη λέξη.

 

 

 

 

 

 

 

Επίπεδα διπλωμάτων test

Γραπτό

HSK

Γραπτό

YCT

Απαιτούμενο

Λεξιλόγιο

Προφορική

εξέταση

Ενιαίο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο
HSK 6 Πάνω από 5000 Προχωρημένο

επίπεδο

C2
HSK 5 2500 C1
HSK 4 1200 Μέσο

επίπεδο

B2
HSK 3 YCT 4 600 B1
HSK 2 YCT 3 300 Στοιχειώδες

επίπεδο

A2
HSK  1 YCT 2 150 A1
YCT 1 80

Πληροφορίες για το HSK

Το νέο HSK δημιουργήθηκε από το Χανπάν σε μια προσπάθεια καλύτερης εξυπηρέτησης των σπουδαστών της κινεζικής γλώσσας. Οι εξετάσεις αυτές είναι το αποτέλεσμα συντονισμένων προσπαθειών από ειδικούς διαφόρων επιστημονικών τομέων συμπεριλαμβανομένων της διδασκαλίας της κινεζικής γλώσσας, της γλωσσολογίας, της ψυχολογίας και της εκπαιδευτικής αξιολόγησης. Η νέα εξέταση συνδυάζει τα πλεονεκτήματα του προηγούμενου HSK, ενώ συνυπολογίζει πρόσφατες τάσεις στην εκμάθηση της κινεζικής διοργανώνοντας έρευνες και χρησιμοποιώντας τα τελευταία ευρήματα διεθνώς πάνω στην εξέταση γλώσσας.

 1. Δομή εξέτασης

Το νέο HSK είναι μία διεθνής τυποποιημένη εξέταση που εξετάζει και αξιολογεί την επάρκεια της κινεζικής. Εκτιμά τις ικανότητες όσων δεν έχουν την κινεζική ως μητρική γλώσσα στη χρήση αυτής στις καθημερινές, πανεπιστημιακές και επαγγελματικές ζωές τους. Το νέο HSK αποτελείται από μια γραπτή και μια προφορική εξέταση που είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους. Υπάρχουν έξι επίπεδα γραπτών εξετάσεων, το HSK (επίπεδο 1), HSK (επίπεδο 2), HSK (επίπεδο 3), HSK (επίπεδο 4), HSK (επίπεδο 5) και το HSK (επίπεδο 6). Υπάρχουν τρία επίπεδα προφορικών εξετάσεων, το HSK (επίπεδο αρχάριων), HSK (μέσο επίπεδο) και το HSK (προχωρημένο επίπεδο). Κατά τη διάρκεια των προφορικών εξετάσεων, τα λεγόμενα των εξεταζομένων θα ηχογραφούνται.

Γραπτή εξέταση Προφορική εξέταση
HSK (επίπεδο 6) HSK (προχωρημένο επίπεδο)
HSK (επίπεδο 5)
HSK (επίπεδο 4) HSK (μεσαίο επίπεδο)
HSK (επίπεδο 3)
HSK (επίπεδο 2) HSK (επίπεδο αρχαρίων)
HSK (επίπεδο 1)

 

 1. Επίπεδα εξέτασης

 Τα διαφορετικά επίπεδα του νέου HSK μοιάζουν με μερικά από αυτά του Chinese Language Proficiency Scales for Speakers of Other Languages (CLPS) και του Common European Framework of Reference (CEF). Οι λεπτομέρειες αυτών έχουν ως εξής

 

Νέο HSK Λεξιλόγιο

(ιδεογράμματα)

CLPS CEF
HSK (επίπεδο 6) Over 5,000 Επίπεδο 5 C2
HSK (επίπεδο 5) 2500 C1
HSK (επίπεδο 4) 1200 Επίπεδο 4 B2
HSK (επίπεδο 3) 600 Επίπεδο 3 B1
HSK (επίπεδο 2) 300 Επίπεδο 2 A2
HSK (επίπεδο 1) 150 Επίπεδο 1 A1

 

 Οι εξεταζόμενοι που είναι σε θέση να περάσουν το HSK (επίπεδο 1) μπορούν να καταλαβαίνουν και να χρησιμοποιούν πολύ απλές κινεζικές φράσεις, να έχουν τα βασικά απαιτούμενα για την επικοινωνία και να διαθέτουν την ικανότητα να επεκτείνουν τις σπουδές τους στην κινεζική.

Οι εξεταζόμενοι που είναι σε θέση να περάσουν το HSK (επίπεδο 2) κατανοούν τέλεια τα βασικά της κινεζικής και μπορούν να επικοινωνούν σε απλές και καθημερινές περιπτώσεις που απαιτούν μια απλή και ευθεία συνδιαλλαγή πληροφοριών σε οικεία και καθημερινά θέματα.

Οι εξεταζόμενοι που είναι σε θέση να περάσουν το HSK (επίπεδο 3) μπορούν να επικοινωνούν στην κινεζική σε ένα βασικό επίπεδο στις καθημερινές, πανεπιστημιακές και επαγγελματικές ζωές τους. Μπορούν να διαχειριστούν κατά το πλείστον την επικοινωνία στην κινεζική όταν ταξιδεύουν στην Κίνα.

Οι εξεταζόμενοι που είναι σε θέση να περάσουν το HSK (επίπεδο 4) μπορούν να συζητούν στην κινεζική σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και είναι σε θέση να επικοινωνούν αβίαστα με άτομα που ως μητρική τους γλώσσα έχουν την κινεζική.

Οι εξεταζόμενοι που είναι σε θέση να περάσουν το HSK (επίπεδο 5) μπορούν να διαβάζουν κινεζικές εφημερίδες και περιοδικά, να απολαμβάνουν κινεζικές κινηματογραφικές ταινίες και κινεζικά θεατρικά έργα και να δίνουν μια μεγάλη ομιλία στην κινεζική.

Οι εξεταζόμενοι που είναι σε θέση να περάσουν το HSK (επίπεδο 6) μπορούν εύκολα να κατανοήσουν γραπτές και προφορικές πληροφορίες στην κινεζική και να εκφραστούν αποτελεσματικά στην κινεζική, τόσο προφορικώς όσο και γραπτώς.

HSK (Επίπεδο 1)

Το HSK (Επίπεδο 1) εκτιμά την ικανότητα των εξεταζόμενων ως προς την χρήση της κινεζικής γλώσσας στην καθημερινότητα. Είναι το αντίστοιχο του πρώτου επιπέδου (Level 1) του Chinese Language Proficiency Scales for Speakers of Other Languages και του Επιπέδου Α1 του Common European Framework of Reference (CEF). Οι εξεταζόμενοι που είναι σε θέση να περάσουν το HSK (Επίπεδο 1) μπορούν να κατανοήσουν και να χρησιμοποιήσουν πολύ απλές κινεζικές φράσεις, να ανταπεξέλθουν σε βασικές ανάγκες επικοινωνίας και έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην κινεζική γλώσσα.

Σκοπός του τεστ

Το HSK (Επίπεδο 1) απευθύνεται σε σπουδαστές που έχουν σπουδάσει κινέζικα για ένα ακαδημαϊκό έτος, παρακολουθώντας 1 δίωρο μάθημα την εβδομάδα. Οι σπουδαστές έχουν αποκτήσει επαρκή γνώση 150 ευρέως χρησιμοποιούμενων λέξεων και βασικών γραμματικών δομών.

Περιεχόμενο του τεστ

Το HSK (Επίπεδο 1) αποτελείται από τμήματα κατανόησης ακουστικού υλικού και κειμένου και περιλαμβάνει συνολικά 40 επιμέρους ερωτήματα.

Μέρος Αριθμός ερωτημάτων Διάρκεια(Λεπτά)
I. Ακουστικά Μέρος I 5 20 Περίπου 15
Μέρος II 5
Μέρος III 5
Μέρος IV 5
II.Κατανόηση κειμένου Μέρος I 5 20 15
Μέρος II 5
Μέρος III 5
Μέρος IV 5
Συμπλήρωση των απαντήσεων στο φύλλο απαντήσεων 5
Σύνολο / 40 Περίπου 35

 

Το τεστ θα διαρκέσει συνολικά 40 λεπτά (συμπεριλαμβανομένων των 5 λεπτών κατά τη διάρκεια των οποίων ο εξεταζόμενος συμπληρώνει τα προσωπικά του στοιχεία).

Κατανόηση ακουστικού υλικού

Υπάρχουν 5 ερωτήματα στο Μέρος I. Το ακουστικό μέρος κάθε ερωτήματος θα ακούγεται 2 φορές. Για κάθε ερώτημα θα παρουσιάζεται μία φράση ή μία εικόνα. Ο εξεταζόμενος θα πρέπει να κρίνει την αλήθεια της εικόνας ή φράσης επιλέγοντας Σωστό – Λάθος, βασιζόμενος σε αυτά που άκουσε.

Στο Μέρος II υπάρχουν επίσης 5 ερωτήματα. Το ακουστικό μέρος κάθε ερωτήματος θα ακούγεται 2 φορές. Για κάθε ερώτημα θα δίνεται μία πρόταση και τρεις εικόνες. Ο εξεταζόμενος θα πρέπει να επιλέξει τις εικόνες που αντιστοιχούν σε αυτό που ακούει.

Υπάρχουν 5 ερωτήματα και στο Μέρος III. Το ακουστικό μέρος κάθε ερωτήματος θα ακούγεται 2 φορές. Για κάθε ερώτημα θα δίνεται ένας διάλογος και μερικές εικόνες. Ο εξεταζόμενος θα πρέπει να επιλέξει τις εικόνες που αντιστοιχούν σε αυτό που ακούει.

Στο Μέρος IV υπάρχουν 5 ερωτήματα. Το ακουστικό μέρος κάθε ερωτήματος θα ακούγεται 2 φορές. Σε κάθε ερώτημα, θα ακούγεται ένας ισχυρισμός από ένα πρόσωπο. Στη συνέχεια, ένα άλλο πρόσωπο θα κάνει μια ερώτηση και θα παρέχει τρεις πιθανές απαντήσεις. Οι τρεις αυτές πιθανές απαντήσεις θα είναι καταγεγραμμένες και στο τεστ και ο εξεταζόμενος θα πρέπει να επιλέξει μία από αυτές με βάση αυτό που άκουσε.

Κατανόηση κειμένου

Υπάρχουν 5 ερωτήματα στο Μέρος I. Για κάθε ερώτημα δίνεται μία εικόνα και μία φράση. Ο εξεταζόμενος καλείται να κρίνει τη μεταξύ τους συνοχή.

Το Μέρος II αποτελείται κι αυτό από 5 ερωτήματα. Στο τεστ θα δίνονται κάποιες εικόνες. Για κάθε ερώτημα, θα υπάρχει μία πρόταση. Ο εξεταζόμενος θα πρέπει να επιλέξει μία από τις αντίστοιχες εικόνες βάσει του περιεχομένου της πρότασης.

Στο Μέρος III υπάρχουν επίσης 5 ερωτήματα. Κατά τη διάρκεια αυτού του μέρους, δίνονται 5 ερωτήσεις και 5 απαντήσεις. Ο εξεταζόμενος καλείται να αντιστοιχίσει την ερώτηση με την κατάλληλη απάντηση.

Υπάρχουν 5 ερωτήματα και στο Μέρος IV. Σε κάθε ερώτημα θα παρουσιάζεται μία πρόταση από την οποία θα λείπει μία λέξη. Ο εξεταζόμενος θα πρέπει να επιλέξει μία από τις λέξεις που δίνονται στο φύλλο απαντήσεων για να συμπληρώσει το κενό.

Όλα τα ερωτήματα στο τεστ είναι γραμμένα σε πινγίν.

Αποτελέσματα πιστοποιητικού

Για το HSK (Επίπεδο 1), θα βγουν τρία αποτελέσματα, ένα για τα ακουστικά, ένα για την κατανόηση κειμένου και ένα συνολικό. Ο εξεταζόμενος πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 120 βαθμούς στο σύνολο για να περάσει το τεστ.

 

Μέγιστος Βαθμός Ο δικός σας βαθμός
Ακουστικά 100
Κατανόηση κειμένου 100
Σύνολο 200

HSK (Επίπεδο 2)

Το HSK (Επίπεδο 2) εκτιμά την ικανότητα των εξεταζόμενων ως προς την χρήση της κινεζικής γλώσσας στην καθημερινότητα. Είναι το αντίστοιχο του δεύτερου επιπέδου (Level 2) του Chinese Language Proficiency Scales for Speakers of Other Languages και του Επιπέδου Α2 του Common European Framework of Reference (CEF). Οι εξεταζόμενοι που είναι σε θέση να περάσουν το HSK (Επίπεδο 2) κατέχουν άριστη γνώση και είναι σε θέση να επικοινωνήσουν σε απλές και καθημερινές περιστάσεις που απαιτούν απλή και άμεση ανταλλαγή πληροφοριών πάνω σε γνωστά και καθημερινά θέματα.

Σκοπός του τεστ

Το HSK (Επίπεδο 2) απευθύνεται σε σπουδαστές που έχουν σπουδάσει κινέζικα για δύο ακαδημαϊκά έτη, παρακολουθώντας ένα δίωρο ή τρίωρο μάθημα την εβδομάδα. Οι σπουδαστές έχουν αποκτήσει επαρκή γνώση 300 ευρέως χρησιμοποιούμενων λέξεων και των αντίστοιχων γραμματικών δομών.

Περιεχόμενο του τεστ

Το HSK (Επίπεδο 2) αποτελείται από τμήματα κατανόησης ακουστικού υλικού και κειμένου και περιλαμβάνει στο σύνολο 60 επιμέρους ερωτήματα.

 

Μέρος
Αριθμός ερωτημάτων
Διάρκεια(Λεπτά)
I. Ακουστικά
Μέρος I
10
35
Περίπου 25
Μέρος II
10
Μέρος III
10
Μέρος IV
5
II.Κατανόηση κειμένου
Μέρος I
5
25
20
Μέρος II
5
Μέρος III
5
Μέρος IV
10
Συμπλήρωση των απαντήσεων στο φύλλο απαντήσεων
5
Σύνολο
/
60
Περίπου 50

 

Το τεστ θα διαρκέσει συνολικά 55 λεπτά (συμπεριλαμβανομένων των 5 λεπτών κατά τη διάρκεια των οποίων ο εξεταζόμενος συμπληρώνει τα προσωπικά του στοιχεία).

Κατανόηση ακουστικού υλικού

Υπάρχουν 10 ερωτήματα στο Μέρος I. Το ακουστικό μέρος κάθε ερωτήματος θα ακούγεται 2 φορές. Για κάθε ερώτημα θα δίνεται μία πρόταση και μία εικόνα. Ο εξεταζόμενος θα πρέπει να κρίνει την αλήθεια της εικόνας ή φράσης επιλέγοντας Σωστό – Λάθος, βασιζόμενος σε αυτά που άκουσε.

Υπάρχουν 10 ερωτήματα και στο Μέρος II. Το ακουστικό μέρος κάθε ερωτήματος θα ακούγεται 2 φορές. Για κάθε ερώτημα θα δίνεται ένας διάλογος και μερικές εικόνες. Ο εξεταζόμενος θα πρέπει να επιλέξει την κατάλληλη απάντηση βάσει αυτού που άκουσε.

Στο Μέρος III υπάρχουν επίσης 10 ερωτήματα. Το ακουστικό μέρος κάθε ερωτήματος θα ακούγεται 2 φορές. Κάθε ερώτημα περιλαμβάνει ένα διάλογο μεταξύ δύο προσώπων με ένα τρίτο πρόσωπο να θέτει μία ερώτηση στο τέλος του κειμένου. Θα δίνονται τρεις πιθανές απαντήσεις στο φύλλο του τεστ από τις οποίες ο εξεταζόμενος μπορεί να διαλέξει τη σωστή με βάση το κείμενο.

Στο Μέρος IV υπάρχουν 5 ερωτήματα. Το ακουστικό μέρος κάθε ερωτήματος θα ακούγεται 2 φορές. Κάθε ερώτημα περιλαμβάνει ένα διάλογο 4-5 προτάσεων μεταξύ δύο προσώπων με ένα τρίτο πρόσωπο να θέτει μία ερώτηση στο τέλος του κειμένου. Θα δίνονται τρεις πιθανές απαντήσεις στο φύλλο του τεστ από τις οποίες ο εξεταζόμενος μπορεί να διαλέξει τη σωστή με βάση αυτό που άκουσε στο κείμενο.

Κατανόηση κειμένου

Το Μέρος I αποτελείται από 5 ερωτήματα. Στο τεστ θα δίνονται κάποιες εικόνες. Για κάθε ερώτημα, θα υπάρχει μία πρόταση. Ο εξεταζόμενος θα πρέπει να επιλέξει μία από τις αντίστοιχες εικόνες βάσει του περιεχομένου της πρότασης.

Στο Μέρος II υπάρχουν επίσης 5 ερωτήματα. Σε κάθε ερώτημα θα παρουσιάζονται μία ή δύο προτάσεις από τις οποίες θα λείπει μία λέξη. Ο εξεταζόμενος θα πρέπει να επιλέξει μία από τις λέξεις που δίνονται στο φύλλο απαντήσεων για να συμπληρώσει το κενό.

Υπάρχουν 5 ερωτήματα και στο Μέρος III. Για κάθε ερώτημα θα δίνονται δύο προτάσεις. Ο εξεταζόμενος καλείται να κρίνει αν η δεύτερη πρόταση συμφωνεί με την πρώτη.

Στο Μέρος IV υπάρχουν 10 ερωτήματα. Στο μέρος αυτό δίνονται 20 προτάσεις. Από τον εξεταζόμενο θα ζητηθεί να συσχετίσει τις προτάσεις αυτές μεταξύ τους.

Όλα τα ερωτήματα στο τεστ είναι γραμμένα σε πινγίν.

Αποτελέσματα πιστοποιητικού

Για το HSK (Επίπεδο 2), θα βγουν τρία αποτελέσματα, ένα για τα ακουστικά, ένα για την κατανόηση κειμένου και ένα συνολικό. Ο εξεταζόμενος πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 120 βαθμούς στο σύνολο για να περάσει το τεστ.

Μέγιστος Βαθμός Ο δικός σας βαθμός
Ακουστικά 100
Κατανόηση κειμένου 100
Σύνολο 200

Το τεστ θα διαρκέσει συνολικά 90 λεπτά (συμπεριλαμβανομένων των 5 λεπτών κατά τη διάρκεια των οποίων ο εξεταζόμενος συμπληρώνει τα προσωπικά του στοιχεία).

HSK (Επίπεδο 4)

Το HSK (Επίπεδο 4) εκτιμά την ικανότητα των εξεταζόμενων ως προς την χρήση της κινεζικής γλώσσας στην καθημερινότητα. Είναι το αντίστοιχο του τέταρτου επιπέδου(Level 4) του Chinese Language Proficiency Scales for Speakers of Other Languages και του Επιπέδου Β2 του Common European Framework of Reference (CEF). Οι εξεταζόμενοι που είναι σε θέση να περάσουν το HSK (Επίπεδο 4) δύνανται να συζητήσουν στα κινέζικα για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων καθώς και να επικοινωνήσουν με ευφράδεια με ανθρώπους των οποίων η κινεζική είναι η μητρική γλώσσα.

I. Σκοπός του τεστ

Το HSK (Επίπεδο 4) απευθύνεται σε σπουδαστές που έχουν σπουδάσει κινέζικα για τέσσερα ακαδημαϊκά έτη, παρακολουθώντας μαθήματα 4 ωρών την εβδομάδα. Οι σπουδαστές έχουν αποκτήσει επαρκή γνώση 1200 ευρέως χρησιμοποιούμενων λέξεων και των αντίστοιχων γραμματικών δομών.

II. Περιεχόμενο του τεστ

Το HSK (Επίπεδο 4) αποτελείται από τμήματα κατανόησης ακουστικού υλικού και κειμένου και γραπτών και περιλαμβάνει στο σύνολο 100 επιμέρους ερωτήματα.

Μέρος Αριθμός ερωτημάτων Διάρκεια(Λεπτά)
I. Ακουστικά Μέρος I 10 45 Περίπου 30
Μέρος II 15
Μέρος III 20
II.Κατανόηση κειμένου Μέρος I 10 40 35
Μέρος II 10
Μέρος III 20
III. Γραπτά Μέρος I 10 15 25
Μέρος II 5
Συμπλήρωση των απαντήσεων στο φύλλο απαντήσεων 10
Σύνολο / 100 Περίπου 100

Το τεστ θα διαρκέσει συνολικά 105 λεπτά (συμπεριλαμβανομένων των 5 λεπτών κατά τη διάρκεια των οποίων ο εξεταζόμενος συμπληρώνει τα προσωπικά του στοιχεία).

 1. Κατανόηση ακουστικού υλικού

Υπάρχουν 10 ερωτήματα στο Μέρος I. Το ακουστικό μέρος κάθε ερωτήματος θα ακούγεται μόνο μία φορά. Για κάθε ερώτημα θα διαβάζεται ένα μικρό κείμενο, που θα ακολουθείται από μία πρόταση, η οποία είναι γραμμένη στο τεστ. Ο εξεταζόμενος καλείται να αποφασίσει αν η πρόταση αυτή είναι σωστή ή λάθος.

Υπάρχουν 15 ερωτήματα στο Μέρος II. Το ακουστικό μέρος κάθε ερωτήματος θα ακούγεται μόνο μία φορά. Κάθε ερώτημα περιλαμβάνει ένα διάλογο μεταξύ δύο προσώπων. Στο τέλος του διαλόγου, ένα τρίτο πρόσωπο θέτει μία ερώτηση σχετικά με αυτόν. Θα δίνονται τέσσερις πιθανές απαντήσεις στο φύλλο του τεστ από τις οποίες ο εξεταζόμενος μπορεί να διαλέξει τη σωστή με βάση το κείμενο.

Στο Μέρος III υπάρχουν 20 ερωτήματα. Το ακουστικό μέρος κάθε ερωτήματος θα ακούγεται μόνο μία φορά. Το μέρος αυτό αποτελείται από ένα διάλογο 4-5 προτάσεων μεταξύ δύο προσώπων ή μονόλογο ίδιας διάρκειας ακολουθούμενο από μία ή δύο ερωτήσεις. Θα δίνονται τέσσερις πιθανές απαντήσεις στο φύλλο του τεστ από τις οποίες ο εξεταζόμενος μπορεί να διαλέξει τη σωστή με βάση αυτό που άκουσε στο κείμενο.

 1. Κατανόηση κειμένου

Το Μέρος I αποτελείται από 10 ερωτήματα. Σε κάθε ερώτημα θα παρουσιάζονται μία ή δύο προτάσεις από τις οποίες θα λείπει μία λέξη ή φράση. Ο εξεταζόμενος θα πρέπει να επιλέξει μία από τις λέξεις/φράσεις που δίνονται στο φύλλο απαντήσεων για να συμπληρώσει το κενό.

Στο Μέρος II υπάρχουν επίσης 10 ερωτήματα. Κάθε ερώτημα αποτελείται από τρεις προτάσεις τις οποίες ο εξεταζόμενος καλείται να βάλει στη σωστή σειρά.

Υπάρχουν 20 ερωτήματα στο Μέρος III. Το μέρος αυτό αποτελείται από ένα σύντομο κείμενο, ακολουθούμενο από μία ή δύο ερωτήσεις σχετικά με αυτό. Ο εξεταζόμενος πρέπει να επιλέξει την καλύτερη απάντηση από τις τέσσερις επιλογές που του δίνονται.

 1. Γραπτά

Το Μέρος I αποτελείται από 10 ερωτήματα. Κάθε ερώτημα περιλαμβάνει μερικές λέξεις. Ο εξεταζόμενος καλείται να κατασκευάσει μία πρόταση χρησιμοποιώντας τις λέξεις αυτές.

Το Μέρος II αποτελείται από 5 ερωτήματα. Κάθε ερώτημα περιλαμβάνει μία εικόνα και μία λέξη. Ο εξεταζόμενος πρέπει να γράψει μία πρόταση που βασίζεται στην εικόνα και στη λέξη.

 1. Αποτελέσματα πιστοποιητικού

Για το HSK (Επίπεδο 4), θα βγουν τέσσερα αποτελέσματα, ένα για τα ακουστικά, ένα για την κατανόηση κειμένου, ένα για τα γραπτά και ένα συνολικό. Ο εξεταζόμενος πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 120 βαθμούς στο σύνολο για να περάσει το τεστ.

Μέγιστος Βαθμός Ο δικός σας βαθμός
Ακουστικά 100
Κατανόηση κειμένου 100
Γραπτά 100
Σύνολο 300

HSK (Επίπεδο 3)

Το HSK (Επίπεδο 3) εκτιμά την ικανότητα των εξεταζόμενων ως προς την χρήση της κινεζικής γλώσσας στην καθημερινότητα. Είναι το αντίστοιχο του τρίτου επιπέδου (Level 3) του Chinese Language Proficiency Scales for Speakers of Other Languages και του Επιπέδου Β1 του Common European Framework of Reference (CEF). Οι εξεταζόμενοι που είναι σε θέση να περάσουν το HSK (Επίπεδο 3) δύνανται να επικοινωνήσουν στα κινέζικα σε ένα βασικό επίπεδο στην καθημερινή, ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους ζωή. Μπορούν να ανταπεξέλθουν σε μεγάλο βαθμό όσον αφορά στην επικοινωνία στα κινέζικα αν ταξιδέψουν στην Κίνα.

I. Σκοπός του τεστ

Το HSK (Επίπεδο 3) απευθύνεται σε σπουδαστές που έχουν σπουδάσει κινέζικα για τρία ακαδημαϊκά έτη, παρακολουθώντας ένα τρίωρο μάθημα την εβδομάδα. Οι σπουδαστές έχουν αποκτήσει επαρκή γνώση 600 ευρέως χρησιμοποιούμενων λέξεων και των αντίστοιχων γραμματικών δομών.

II. Περιεχόμενο του τεστ

Το HSK (Επίπεδο 3) αποτελείται από τμήματα κατανόησης ακουστικού υλικού και κειμένου και γραπτών και περιλαμβάνει στο σύνολο 80 επιμέρους ερωτήματα.

Μέρος Αριθμός ερωτημάτων Διάρκεια(Λεπτά)
I. Ακουστικά Μέρος I 10 40 Περίπου 35
Μέρος II 10
Μέρος III 10
Μέρος IV 10
II.Κατανόηση κειμένου Μέρος I 10 30 25
Μέρος II 10
Μέρος III 10
III. Γραπτά Μέρος I 5 10 15
Μέρος II 5
Συμπλήρωση των απαντήσεων στο φύλλο απαντήσεων 10
Σύνολο / 80 Περίπου 85

Το τεστ θα διαρκέσει συνολικά 90 λεπτά (συμπεριλαμβανομένων των 5 λεπτών κατά τη διάρκεια των οποίων ο εξεταζόμενος συμπληρώνει τα προσωπικά του στοιχεία).

 1. Κατανόηση ακουστικού υλικού

Υπάρχουν 10 ερωτήματα στο Μέρος I. Το ακουστικό μέρος κάθε ερωτήματος θα ακούγεται 2 φορές. Για κάθε ερώτημα θα δίνεται ένας διάλογος και μερικές εικόνες. Ο εξεταζόμενος θα πρέπει να επιλέξει τις αντίστοιχες εικόνες με βάση αυτό που άκουσε.

Υπάρχουν 10 ερωτήματα και στο Μέρος II. Το ακουστικό μέρος κάθε ερωτήματος θα ακούγεται 2 φορές. Για κάθε ερώτημα θα διαβάζεται ένα μικρό κείμενο, που θα ακολουθείται από μία πρόταση, η οποία είναι γραμμένη στο τεστ. Ο εξεταζόμενος καλείται να αποφασίσει αν η πρόταση αυτή είναι σωστή ή λάθος.

Στο Μέρος III υπάρχουν επίσης 10 ερωτήματα. Το ακουστικό μέρος κάθε ερωτήματος θα ακούγεται 2 φορές. Κάθε ερώτημα αποτελείται από ένα διάλογο μεταξύ δύο προσώπων. Στο τέλος του διαλόγου, ένα τρίτο πρόσωπο να κάνει μία ερώτηση σχετικά με αυτόν. Θα δίνονται τρεις πιθανές απαντήσεις στο φύλλο του τεστ από τις οποίες ο εξεταζόμενος πρέπει να διαλέξει τη σωστή με βάση το κείμενο.

Στο Μέρος IV υπάρχουν 10 ερωτήματα. Το ακουστικό μέρος κάθε ερωτήματος θα ακούγεται 2 φορές. Κάθε ερώτημα αποτελείται από ένα διάλογο 4-5 προτάσεων μεταξύ δύο προσώπων με ένα τρίτο πρόσωπο να κάνει μία ερώτηση στο τέλος του κειμένου. Θα δίνονται τρεις πιθανές απαντήσεις στο φύλλο του τεστ από τις οποίες ο εξεταζόμενος μπορεί να διαλέξει τη σωστή με βάση αυτό που άκουσε στο κείμενο.

 1. Κατανόηση κειμένου

Το Μέρος I αποτελείται από 10 ερωτήματα. Στο μέρος αυτό δίνονται 20 προτάσεις. Από τον εξεταζόμενο θα ζητηθεί να συσχετίσει τις προτάσεις αυτές μεταξύ τους.

Στο Μέρος II υπάρχουν επίσης 10 ερωτήματα. Σε κάθε ερώτημα θα παρουσιάζονται μία ή δύο προτάσεις από τις οποίες θα λείπει μία λέξη ή φράση. Ο εξεταζόμενος θα πρέπει να επιλέξει μία από τις λέξεις/φράσεις που δίνονται στο φύλλο απαντήσεων για να συμπληρώσει το κενό.

Υπάρχουν 10 ερωτήματα και στο Μέρος III. Το μέρος αυτό αποτελείται από 10 σύντομα κείμενα, το κάθε ένα από αυτά ακολουθούμενο από μία ερώτηση. Ο εξεταζόμενος πρέπει να επιλέξει την καλύτερη απάντηση από τις τρεις επιλογές που του δίνονται.

 1. Γραπτά

Το Μέρος I αποτελείται από 5 ερωτήματα. Κάθε ερώτημα περιλαμβάνει μία λίστα λέξεων. Ο εξεταζόμενος καλείται να κατασκευάσει μία πρόταση χρησιμοποιώντας τις λέξεις αυτές.

Το Μέρος II αποτελείται κι αυτό από 5 ερωτήματα. Κάθε ερώτημα περιλαμβάνει μία πρόταση με ορισμένα κενά. Ο εξεταζόμενος πρέπει να συμπληρώσει τα κενά με τους κατάλληλους χαρακτήρες.

III. Αποτελέσματα πιστοποιητικού

Για το HSK (Επίπεδο 3), θα βγουν τέσσερα αποτελέσματα, ένα για τα ακουστικά, ένα για την κατανόηση κειμένου, ένα για τα γραπτά και ένα συνολικό. Ο εξεταζόμενος πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 120 βαθμούς στο σύνολο για να περάσει το τεστ.

Μέγιστος Βαθμός Ο δικός σας βαθμός
Ακουστικά 100
Κατανόηση κειμένου 100
Γραπτά 100
Σύνολο 300
πιστοποιηση υπολογιστων

Τα μαθήματα διεξάγονται με σκοπό την κατάκτηση συγκεκριμένων ακαδημαϊκών στόχων που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα επίπεδα – πτυχία γλωσσομάθειας

Ολοκληρώνονται χρονικά σε 8μηνες ακαδημαϊκές περιόδους και διεκπεραιώνονται εγγυημένα σε ορισμένο σύνολο διδακτικών ωρών.

Συγκεκριμένα:

Επίπεδο 1 –> 90-120 ώρες

Επίπεδο 2 –> 90-120 ώρες

Επίπεδο 3 –> 90-120 ώρες

Επίπεδο 4 –> 90-120 ώρες

Επίπεδο 5 –> 90-120 ώρες

Επίπεδο 6 –> 90-120 ώρες

Μέθοδος SmartLearning. Tι σημαίνει;

Η μάθηση γίνεται Παιχνίδι!! Τα τεστ γίνονται με τη μορφή παιχνιδιού

Καινοτομίες:

Ενσωματώνουμε τα πιο εξελιγμένα συνεργατικά εργαλεία Web 2.0, που συνιστούν το σχολείο του μέλλοντος

Γονείς:  Φανταστείτε να μπορείτε διαδικτυακά κάθε μέρα να:

ενημερώνεστε για το τι διδάσκεται το παιδί σας

γνωρίζετε τι θα μάθει στις επόμενες ημέρες

βλέπετε τις επιδόσεις του με πρόσβαση στο ηλεκτρονικό πορτοφόλιό του

Σπουδαστές:   Φανταστείτε να μπορείτε να:

Διεκπεραιώνετε ηλεκτρονικά εκπαιδευτικά τεστ (κατασκευασμένα από τους καθηγητές σας) με άμεση βαθμολόγηση και έμμεση καθοδήγηση στη σωστή απάντηση με βαθμολογικό κίνητρο

Ακολουθείτε την ύλη της τάξης και όταν απουσιάζετε από την τάξη

Δημιουργείτε ηλεκτρονικά λεξικά, ιστοσελίδες, blogs, υποτιτλισμούς σε ταινίες, διαλόγους σε cartoon animations

Eκπαιδευτικοί:

Εκπαιδευμένοι σε Σύστημα του Πανεπιστημίου Ανθρωπιστικών Επιστημών Υπολογιστικής και Μέσων της Βικτώρια Καναδά (Humanities Computing and Media Centre at the University of Victoria, Canada)

Οι καινοτομίες που εισάγουμε αφορούν κουλτούρα εξελικτικής μάθησης προηγμένων εκπαιδευτικών συστημάτων, ενσωματώνοντας τα πιο εξελιγμένα συνεργατικά εργαλεία MOODLE. (glossaries, games, wikis, quiz με άμεση βαθμολόγηση, Hints και Feedback από τους καθηγητές μας για αυτοδιόρθωση)

Η σύγχρονη ακαδημαϊκή κοινότητα:

αναζητά «κατασκευαστικά«μοντέλα μάθησης, απορρίπτοντας τα παρωχημένα συμπεριφοριστικά μοντέλα που βασίζονται στην αλλαγή της γνωστικής συμπεριφοράς μέσω της στείρας αποστήθισης και επανάληψης.

αναμορφώνει τη διδακτέα ύλη δίνοντας έμφαση στη βιωματική επικοινωνιακή παιγνιώδη προσέγγιση των γνωστικών αντικειμένων (εφημερίδες, βιβλία, blogs, internet, κοινωνικά δίκτυα, ταινίες, μουσική, τα νέα στην Αγγλική γλώσσα, κ.α.) για να γίνεται άμεση και πραγματική εφαρμογή της γλώσσας καθημερινότητας

 

 • Στόχος είναι η ενσωμάτωση στοιχείων που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη της πολλαπλής νοημοσύνης (π.χ.,debates, talk shows, presentations για την ανάπτυξη όλων των δεξιοτήτων και ολιστική προσέγγιση της γλώσσας.

 

 • Το λεξιλόγιο εμπεδώνεται όχι με τη στείρα αποστήθιση ατελείωτων λιστών όπως στο παρελθόν, που οδηγεί στη μηχανιστική αντίληψη της γλώσσας. Αντίθετα το προσεγγίζουμε μέσω κειμένων έτσι ώστε η ερμηνεία των άγνωστων λέξεων να συνδεθεί νοηματικά με ολόκληρες φράσεις και οπτικά με διαδραστικούς πίνακες

 

 • Τα γραμματικά φαινόμενα διεκπεραιώνονται αβίαστα μέσα από τα Vocabulary Topics του Course Book και όχι αποσπασματικά σαν ξεχωριστό part με απλή παράθεση γραμματικών κανόνων που πρακτικά δεν αναπαράγονταν ποτέ σωστά δομικά στη αναπαραγωγή γραπτού είτε προφορικού λόγου

 

 • Στόχος είναι η κατάκτηση του “feeling” της γλώσσας χωρίς τη μητρική γλώσσα να λειτουργεί ως γλώσσα διαμεσολάβησης, για αυτό δεν μεταφράζουμε ποτέ στη μητρική γλώσσα.

Εξασφαλίζουμε την επιτυχία σου με 10 τρόπους

1. Άμεση, αντικειμενική ηλεκτρονική κατάταξη στο ενδεδειγμένο επίπεδο γλωσσομάθειας σύμφωνα με το CEFR

2. Oλιγομελή τμήματα (3-9 ατόμων) μαθησιακής και ηλικιακής ομοιογένειας

3. Αντικειμενική αξιολόγηση και εξασφάλιση ομοιογένειας με μηνιαία ηλεκτρονικά Evaluation Tests άμεσης βαθμολόγησης.

4. Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση γονέων και πρόσβαση στο ηλεκτρονικό πορτοφόλιο προόδου των μαθητών.

5. Δωρεάν μόνιμη ενισχυτική διαδασκαλία.

6. Υψηλό επίπεδο καθηγητών με συνεχή εκπαίδευση στα σύγχρονα εκπαιδευτικά μοντέλα της συνεργατικής βιωματικής μάθησης.

7. Αξιολόγηση καθηγητών (evaluation testing, ερωτηματολόγια)

8. Παροχή Syllabus με εγγυημένη διεκπεραίωση του χρονοδιαγράμματος

9. Προηγμένος Ηλεκτρονικός εξοπλισμός που εξασφαλίζει διάδραση και βιωματικότητα.

10. Γραπτή Εγγύηση αποτελεσμάτων.

χαμηλές τιμές

Προνόμια – Τιμές

Τιμές: από 100 €/μήνα

Παρακολουθείτε μαθήματα με τα αδέρφια σας ή με τους φίλους σας; Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα προνομίων που ισχύει και κερδίστε έκπτωση στα δίδακτρά σας κάθε μήνα.

Επικοινώνησε μαζί μας Τώρα!

τηλέφωνο

Το όνομά σας (Υποχρεωτικό)

Το e-mail σας (Υποχρεωτικό)

Το τηλέφωνο σας (Υποχρεωτικό)

Θέμα

Κείμενο

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ

Ζωγράφου, Παπάγου 19,  210 7751457

Ίλιον, Φιλοκτήτου 77, 210 2635305

Καματερό, Αγ Γεωργίου 4, 210 2321476

Πετρούπολη, Β. Ηπείρου 68, 210 5059660

smartschool_cropped-1024x521-460x234

Think Smart..

Προνόμια SmartStudent!!


Smart Learning

(Μοντέλο Μάθησης)

Μάθε πως είναι η εκπαίδευση του μέλλοντος….. σήμερα


Εγγυόμαστε την επιτυχία σου!!

EPITYXIAΣτα SmartSchools έχουμε τον τρόπο να σε οδηγήσουμε στο στόχο σου..


Φιλικά δίδακτρα

Στα SmartSchool μαθαίνεις γρήγορα – αποτελεσματικά – οικονομικά!!!


Είσαι Φοιτητής?

Ειδικά προγράμματα για σένα

 

Ξέρουμε τις ανάγκες σου,
βρίσκουμε λύσεις..

κάλυψη απουσιών, ειδική μέριμνα στις εξεταστικές περιόδους


top
Think Smart... Learn Smart!